Waar mag je op het strand fietsen?

Waar mag je op het strand fietsen?

Vanaf 1 oktober tot eind april mag je bij de meeste Nederlandse badplaatsen op het strand fietsen. Maar let op: fietsen op het strand is wel even iets anders dan fietsen op de weg.

Welke fiets voor strandrace?

Een strandfiets of strandracer is eigenlijk niet te vergelijken met een “gewone” mountainbike. Echter op het strand rijd je over zand, niet over rotsen, modder of gladde wortels. Grip heb je niet nodig, wat je wel nodig hebt is “drijfvermogen”, vandaar de noodzaak voor brede banden, lage druk en brede velgen.

Hoe plan je een fietsroute?

U begint met het kiezen van een locatie, dit kan bijvoorbeeld uw woonplaats zijn maar ook een vakantieadres of een provincie of plaats waar u wenst te fietsen. Na het kiezen van een locatie ziet u een scherm met allerlei fietsroutes. U kiest dan natuurlijk een fietsroute die u het meest aanspreekt.

Hoe laat mag je het strand op?

Alleen als de bestuurder ontheffing heeft is het toegestaan om op het strand te rijden van 1 april tot 1 november voor 10.00 uur en na 18.00 uur. Buiten het seizoen gelden deze ‘venstertijden’ ook op zon- en feestdagen.

Wat is een Beachracer?

Het oer-Nederlandse Koga heeft voor deze eigenlijk oer-Nederlandse discipline speciaal de Beachracer op de markt gebracht. Het is wat ze zelf een kruising tussen een 29-er en een crosser noemen en dat is het ook als je de fiets bestudeerd. Waarom die keuze? Lastige ondergrond namelijk, dat strand.

Welke band op het strand?

Het zand is vaak zacht en daarom is een noppenband geen goed idee. Deze geven veel weerstand en zakken eerder weg. Het advies is daarom om een dikke ballon band op je fiets te monteren. Schwalbe heeft 2 absolute toppers in het assortiment met de Big Apple en de Big One die een breedte hebben van maar liefst 2.35.

Wat is verboden op het strand?

Dat geldt naast die prachtige bloemen ook voor elke andere handel. ‘Vrolijke vrienden’ zingen aan een kampvuurtje op het strand mag niet! Niet dat ‘Vrolijke vrienden’ niet mag weerklinken, de politie heeft vooral problemen met het vuur. Ook barbecues mogen het strand niet op!