Waar liggen de mooiste stranden van Kreta?

Waar liggen de mooiste stranden van Kreta?

Het mooiste strand van Kreta, Balos ligt afgelegen, aan de noordwest kant van het eiland, in het departement Chania. Het witte zand en de turquoise kleuren van de zee geven de baai van Balos een paradijselijk uiterlijk. Vanuit de haven van Kastelli Kissamos vertrekken boten naar dit strand.

Wat is het mooiste gedeelte van Kreta?

Het zuiden van Kreta wordt een stuk minder bezocht dan het noorden en is juist daarom een prachtige bestemming om te bezoeken. Het landschap is ongerept, waardoor je hier de mooiste en rustigste stranden van het eiland zult zien! Eén van de sfeervolste stadjes in het zuiden is de piepkleine badplaats Plakias.

Waar verblijven op Kreta?

Naast de bekende badplaatsen als Chersonissos, Rethymnon, Malia en Agios Nikolaos zijn er ook nog minder bekende, maar zeker niet minder mooie plaatsen op Kreta, zoals Elounda, Sitia, Agia Pelagia en Gouves waar u van een heerlijke vakantie kunt genieten.

Welke zee rondom Kreta?

Kreta (Grieks: Κρήτη, Kriti) is het grootste van de Griekse eilanden, en is in grootte het vijfde eiland in de Middellandse Zee. Het eiland vormt, samen met een paar kleine nabijgelegen eilanden, tevens de zuidelijkste van de dertien Griekse regio’s.

Wat te doen in Oost Kreta?

Wat te doen op Oost-Kreta, de beste tips

  • Vai Beach. Aan de noordoostkust van Kreta bevindt zich Vai Beach.
  • Lassithi hoogvlakte. Een van de leukste tips die ik kan delen voor Oost-Kreta is het bergplateau van Lassithi.
  • Huur een auto.
  • Heraklion.
  • Agios Nikolaos.
  • Chersonissos.
  • Malia.
  • Spinalonga.

Welke kant van Kreta is het warmst?

En daarbij de temperaturen verschillen dan ook behoorlijk per regio of stad. In het zuiden bij de stad Ierapetra bijvoorbeeld, kan het ’s winters zo maar 20 graden zijn of zelfs warmer met een lekker zonnetje. Een zuidenwind brengt eigenlijk altijd warme lucht naar het eiland.

Welk deel van Kreta?

Kreta

Periferie van Griekenland
Inwoners 621.340 (2011) (72 inw./km²)
Hoofdstad Iraklion
Nomos Chania Rethimnon Iraklion Lassithi
Detailkaart

Wat moet je zeker gezien hebben in Kreta?

Een van de populairste bezienswaardigheden op Kreta zijn de ruïnes van het paleis van Knossos bij Heraklion. Ze zijn een overblijfsel van de Minoïsche cultuur en meer dan 4000 jaar oud. Op het eerste gezicht ziet deze plek eruit als twee voetbalvelden vol stenen met hier en daar wat nieuwbouw.

Is Kreta Zuid Egeisch?

De Griekse eilanden in de Egeïsche zee worden bestuurlijk onderverdeeld in de drie regio’s: De Noord-Egeïsche Eilanden. De Zuid-Egeïsche Eilanden. Kreta (dus Kreta is GEEN Noord- of Zuid-Egeïsch eiland!)

Welke eilandengroep behoort Kreta?

Eilanden Kreta Kreta is het grootste eiland van Griekenland. Kreta wordt ook als eilandengroep gezien. Er liggen een aantal kleine eilanden rondom Kreta die tot de eilandengroep behoren. De eilanden van Kreta zijn: Chrissi, Dia, Dragonada, Paximadia, Koufonissi, Gavdos en Gavdopoula.