Waar heb je een paspoort voor nodig?

Waar heb je een paspoort voor nodig?

Wanneer u de Nederlandse nationaliteit heeft en buiten de Europese Unie of overige aangesloten landen reist, dan heeft u een geldig paspoort nodig. In sommige landen moet uw paspoort bij binnenkomst of vertrek ook nog een aantal maanden geldig zijn.

Welke landen Europa paspoort?

Naar welke landen kan ik reizen met de Nederlandse…

  • Andorra.
  • Albanië
  • België
  • Bosnië en Herzegovina.
  • Bulgarije.
  • Cyprus.
  • Denemarken.
  • Duitsland.

Kan ik met een ID kaart naar Spanje vliegen?

Reist u naar het buitenland? Binnen Europa is een geldige identiteitskaart meestal voldoende. Buiten Europa heeft u een paspoort nodig.

Wat nodig om op reis te vertrekken?

Vraag je COVID-certificaten aan Als je op reis gaat kan je een COVID-certificaat aanvragen. Dit is verplicht in vele landen. Er bestaan drie soorten certificaten: Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus.

Welke documenten nodig vliegen naar Spanje?

Als u naar Spanje reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor Spanje is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.

Welke documenten heb ik nodig om van Spanje naar Belgie te vliegen?

Reizen van Spanje naar België De Belgische autoriteiten verplichten alle reizigers die van een EU-land naar België reizen (ook transit) niet meer een formulier in te vullen.

Met een paspoort kunt u wereldwijd reizen.” Dat betekent dat een Nederlandse Identiteitskaart volstaat voor: Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Verenigd Koninkrijk (vanaf 1 oktober 2021 paspoort verplicht), Hongarije, Ierland, Italië, Letland.

Hoe lang moet paspoort geldig zijn voor Duitsland?

Het paspoort van de aanvrager moet minstens zes maanden geldig zijn na aankomst in het land.

Is een rijbewijs een geldig identiteitsbewijs in het buitenland?

U moet ook een identiteitskaart of paspoort kunnen tonen wanneer u in een Europees land verblijft. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij de ambassade van uw bestemmingsland in Nederland. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig identiteitsbewijs.