Kun je ontslagen worden als je gedeeltelijk in de Ziektewet zit?

Kun je ontslagen worden als je gedeeltelijk in de Ziektewet zit?

Tijdens de eerste 2 jaar van uw ziekte of arbeidsongeschiktheid mag u niet worden ontslagen. Hierop zijn enkele uitzonderingen. Bent u langer dan 2 jaar ziek of arbeidsongeschikt? Dan kan uw werkgever ontslag voor u aanvragen bij UWV.

Kan je ontslagen worden tijdens Re integratie?

Als u als werknemer onvoldoende meewerkt aan re-integratie dan kan u ook binnen de periode van twee jaar ontslagen worden. Bijvoorbeeld als reeds voor de ziekte een ontslagvergunning is aangevraagd en goedgekeurd.

Wanneer Kunt u worden ontslagen?

U kunt in de volgende gevallen worden ontslagen: Om bedrijfseconomische redenen (o.a. collectief ontslag) Bijvoorbeeld bij een reorganisatie, bedrijfssluiting of bedrijfsverhuizing. U bent langdurig arbeidsongeschikt. U mag de eerste 2 jaar dat u ziek of arbeidsongeschikt bent niet ontslagen worden. Daarna is dit wel mogelijk.

Hoe regelt u het ontslag onderling?

U en uw werkgever regelen het ontslag dan onderling. Dit kan op 2 manieren gaan: ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging met instemming. Hieronder leest u daar meer over. Gaat u niet akkoord met uw ontslag, dan moet uw werkgever een ontslagprocedure starten.

Wanneer moet u een ontslagvergunning aanvragen?

Afhankelijk van de reden voor ontslag moet hij een ontslagvergunning aanvragen bij UWV of moet hij de kantonrechter vragen uw arbeidsovereenkomst te ontbinden. Behalve als uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd afloopt, u op staande voet ontslagen wordt of als u nog in uw proeftijd zit.

Hoe kunt u akkoord gaan met uw ontslag?

Als uw werkgever u wil ontslaan, kunt u er voor kiezen akkoord te gaan met uw ontslag. U en uw werkgever regelen het ontslag dan onderling. Dit kan op 2 manieren gaan: ontslag met wederzijds goedvinden of opzegging met instemming. Hieronder leest u daar meer over.