Kan je reizen met je fiets in de metro?

Kan je reizen met je fiets in de metro?

Fiets toegestaan Gewone fietsen mogen aan de hand en tegen betaling mee, maar niet in de spits tussen 7.00 – 9.00 uur en 16.00 – 18.30 uur. Je fiets mag geen hinder veroorzaken voor andere reizigers. Op zaterdag, zondag en nationale feestdagen is er geen spits.

Hoe betaal je voor fiets in metro?

Een kaartje voor de fiets in de metro is een dag geldig en kan los gekocht worden bij verschillende verkooppunten of op de OV-chipkaart worden opgeladen. In de IJtram 26 is het mogelijk om voor de fiets een papieren chipkaart aan te schaffen.

Wat mag mee in de metro?

Kinderwagens en buggy’s Je mag je kinderwagen of buggy in bus, tram en metro meenemen. Een sticker geeft aan waar je deze in het voertuig kunt plaatsen. Hulpmiddelen voor mindervaliden gaan voor. Bekijk de regels voor het reizen met kinderwagens en buggy’s.

Waar vouwfiets in trein?

Je vouwfiets mag gratis mee in de trein als je deze inklapt, ook tijdens de spitsuren. Je hoeft niet te reserveren, omdat je vouwfiets niet op een fietsplek staat. Je vouwfiets klap je in vóór het instappen en klap je weer uit ná het uitstappen.

Hoe neem ik mijn fiets mee in de metro?

Gebruik voor je fiets de aangewezen toegangsdeur en plaats in de metro. Vouwfietsen mogen wél altijd mee, als ze zijn opgevouwen. Hiervoor gelden de regels voor het meenemen van handbagage. Deze zijn te vinden in de Algemene Voorwaarden Openbaar Stads- en Streekvervoer.

Wat kost een OV fiets huren?

Wat kost het huren van een OV-fiets? Voor het gebruik van een OV-fiets betaal je € 4,15 per keer, tot 24 uur. Houd je de OV-fiets langer, dan betaal je een extra huurperiode (maximaal 72 uur). Na 72 uur betaal je daarbij per 24 uur een toeslag van € 5,00.

Welke haltes Noord Zuidlijn?

De lijn loopt van Amsterdam-Noord (station Noord, vlak bij het Buikslotermeerplein), onder het centrum van Amsterdam door naar station Zuid (tevens treinstation Amsterdam Zuid), met daartussen de haltes Noorderpark, Centraal Station, Rokin, Vijzelgracht, De Pijp en Europaplein.

Wat kost een Fietskaartje metro?

Het GVB 1 uur + Fiets kaartje kost €5,- en kan op jouw OV-chipkaart gezet worden of als papieren kaart worden aangeschaft. Anonieme OV-Chipkaart.

Hoe groot mag een vouwfiets zijn?

Een vouwfiets overschrijdt die afmetingen doorgaans niet. Een overschrijding is al niet waarschijnlijk, maar kan haast niet fors zijn in normale omstandigheden. Uw opgevouwen vouwfiets mag mee als bagage, zeker als u de 85 cm niet overschrijdt. Met 81 cm doet u dat niet.

Waar fiets plaatsen op de trein?

Waar plaats ik mijn gewone fiets? Op sommige treinen voorziet de NMBS speciale wagons voor fietsen, meestal te herkennen aan enkele fietslogo’s. In vele gevallen zal je fiets echter in de pakwagen moeten. Je moet in elk geval voor het opstappen de treinbegeleider aanspreken en hem vragen of je fiets op de trein kan.

Waar fiets in metro?

Wanneer mag je de fiets meenemen?

In metrolijnen A, B, C, D en E mag de fiets wel mee, behalve op maandag t/m vrijdag voor 09.00 uur en tussen 16.00 en 18.30 uur. Ook mag je de fiets niet meenemen bij evenementen en bij grote drukte als onze medewerkers dat aangeven. Op andere momenten mag je de fiets wel meenemen, maar uitsluitend aan de hand.

Wat zijn de spitstijden van fietsen in de metro?

Ook in Rotterdam geldt dat fietsen alleen buiten de spitstijden mogen worden meegenomen in een van de metrovoertuigen. Dit is van toepassing op de metrolijnen A, B, C, D en E. Het vervoer van de fiets in de metro is gratis en op zaterdag en zondag zijn de spitstijden niet van toepassing.

Is de fiets meegenomen in de metro?

Een fiets dient aan de hand te worden meegenomen in de metro via de daarvoor aangewezen toegangsdeur en locatie in het voertuig. Het is overigens altijd toegestaan om vouwfietsen mee te nemen als deze zijn ingeklapt. Verder kan de fiets ook worden meegenomen op de Fast Ferry in Rotterdam.