Kan je met de trein naar Egypte?

Kan je met de trein naar Egypte?

Treinnetwerk. Het treinnetwerk van Egypte stamt nog uit het koloniale tijdperk. Het netwerk heeft sinds die periode maar weinig verbeteringen ondergaan waardoor het reizen met de trein in Egypte alle behalve een pretje is. De betere en vaak snellere optie is de bus.

Kun je met de auto naar Egypte?

Men hoort weleens dat wie in Egypte kan autorijden, overal ter wereld kan autorijden. Over het algemeen wordt toeristen afgeraden om in Egypte zelf te gaan autorijden. Toeristen kiezen er dan ook vaak voor met het openbaar vervoer of taxi’s te reizen, of met een huurauto met een persoonlijke chauffeur.

Welke documenten heb je nodig om naar Egypte te gaan?

Nederlanders die naar Egypte reizen moeten in het bezit zijn van een paspoort. Alleen een identiteitskaart is niet voldoende. Sinds 26 juni 2012 moeten kinderen (ongeacht de leeftijd) ook in het bezit zijn van een eigen paspoort voor reizen buiten Europa.

Is het veilig om naar Hurghada te reizen?

Is Hurghada veilig? Hurghada is een veilige vakantiebestemming in Egypte en wordt elk jaar door duizenden Nederlanders het gehele jaar bezocht. De resorts in Egypte en dus ook in Hurghada worden tegenwoordig erg goed beveiligd en dus kun je hoe dan ook met een gerust gevoel van je vakantie genieten.

Welke vervoersmiddelen zijn er in Egypte?

Vervoer Egypte

  • Wat zijn de vervoersmiddelen in Egypte? Het openbaar vervoer is doorgaans prima geregeld in Egypte.
  • Vliegtuig. Je vliegt naar Caïro in vier en een half uur.
  • Boot. Boten zijn er op de Nijl in alle soorten en maten: duur en goedkoop, groot en klein, snel en langzaam.
  • Trein.
  • Bus.
  • Taxi.
  • Paardenkoets.
  • Auto huren.

Hoe veilig is Cairo?

Vanuit de Nederlandse overheid geldt voor de belangrijkste toeristische gebieden (Caïro, Luxor, de badplaatsen aan de Rode Zee en de Nijlroute tussen Luxor en Aswan) geen negatief reisadvies meer.

Hoelang is het rijden naar Egypte?

Afstand van Egypte naar Nederland De kortste afstand (vogelvlucht) tussen Egypte en Nederland is 3.457,49 km. De kortste route tussen Egypte en Nederland is 5.429,56 km volgens de routeplanner. De rijtijd is ongeveer 59h 51min.

Heb je een paspoort nodig voor Egypte?

Als u naar Egypte reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Voor sommige landen geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land.

Heb je als Belg een paspoort nodig voor Egypte?

– Egypte: voor reizen langer dan 30 dagen is een Belgisch internationaal reispaspoort vereist en is een ID-kaart niet voldoende. Het is noodzakelijk dat jouw internationaal reispaspoort nog minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is.