Kan je een auto in het buitenland kopen?

Kan je een auto in het buitenland kopen?

Als u in Nederland woont en een auto koopt in het buitenland (importeren), moet u een Nederlands kenteken voor dit voertuig aanvragen. Na ontvangst van het kentekenbewijs betaalt u motorrijtuigenbelasting (mrb). Ook heeft u een kentekenplaat en een WA-verzekering nodig.

Hoeveel kosten buitenlandse auto op kenteken zetten?

Kosten

Omschrijving Kosten
Tenaamstellen via RDW €10,75
Kentekenbewijs €40,80
Identificatie voertuig licht €51,00
Beoordeling goedkeuring minder dan 5 aspecten voertuig licht €28,50

Hoeveel kost het om een auto uit Engeland te importeren?

Op het moment dat je de auto invoert in Nederland moet je ook invoerrechten betalen. voor een auto jonger dan 30 jaar is dit 10% over de aankoopwaarde+transportkosten. Voor een auto ouder dan 30 jaar betaal je geen invoerrechten maar alleen de 6%btw.

Kan ik een nieuwe auto in Duitsland kopen?

Ook het lagere Duitse BTW tarief biedt geen voordeel bij het kopen van een nieuwe auto in Duitsland aangezien u in Nederland BTW verschuldigd bent wanneer u een nieuwe auto koopt in Duitsland. Tel daar nog alle overige kosten zoals transport, RDW leges, tenaamstelling, kentekenplaten, etc.

Hoe lang rijden met buitenlands kenteken?

Voorwaarden voor vrijstelling bpm en mrb bij kort gebruik Zo moet het gaan om een personenauto, motor of bestelauto (motorrijtuig) dat een buitenlands kenteken heeft en u ter beschikking staat. En mag u de auto niet meer dan 2 weken in Nederland gebruiken.

Hoe importeer ik een auto uit Engeland?

Voor het importeren van auto’s hanteren wij een werkwijze die bestaat uit 8 stappen:

  1. Het vinden van een auto in Engeland.
  2. Onderhandelen met de verkopende partij.
  3. Het aanschaffen van een auto.
  4. Transporteren van de auto naar Nederland.
  5. Bezoeken van keuringsstation RDW.
  6. Bezoeken van het belastingkantoor voor de bpm-afdracht.

Koop je een auto buiten de EU, dan moet je dat aangeven bij het eerste douanekantoor dat je bij binnenkomst in de EU tegenkomt. Om het voertuig te declareren, moet je bij het douanekantoor het IM- of EU-document, de aankoopfactuur en het buitenlandse kentekenbewijs tonen.