Kan ik mezelf vergiftigen?

Kan ik mezelf vergiftigen?

Eten is zeker niet de enige manier om gif in een persoon te krijgen. Het kan ook worden ingeademd. Of via de huid worden opgenomen – denk aan de giftige inkt uit De naam van de roos van Umberto Eco. Het kan rectaal of vaginaal worden ingebracht, Hamlets vader werd vergiftigd met oordruppels.

Hoe kom ik aan cyaankali?

Die stof ontstaat ook, in ongevaarlijke hoeveelheden, als je de pitjes van een appel opeet. Als poeder kan cyaankali inderdaad in een vloeistof als water opgelost worden, weet Van Duursen. Wie het binnenkrijgt, ondervindt al binnen een paar minuten de gevolgen.

Kan je doodgaan aan rattengif?

Rattengif dat veel gebruikt wordt en niet schadelijk is, bestaat bijvoorbeeld uit antistollingsmiddelen. Hierdoor kan het bloed van de rat niet meer goed stollen waarna hij overlijdt aan interne bloedingen. Omdat de dosis in het rattengif zo laag is, zal een mens en ook een klein kind hier meestal geen last van hebben.

Hoe kan je terecht bij het Antigifcentrum?

Bel het Antigifcentrum (070 245 245 – gratis), indien niet bereikbaar: 02 264 96 30 (normaal tarief) of je huisarts. Bij levensbedreigende situaties, bel steeds het Europees noodnummer 112.

Hoe kom je aan kaliumcyanide?

Kaliumcyanide kan op reuk alleen waargenomen worden door mensen die daar genetische aanleg voor hebben. Niet iedereen is in staat de stof te ruiken. Mensen met aanleg ruiken een soort amandelachtige geur. De bekendste zelfmoord met deze stof is die van Adolf Hitler (30 april 1945).

Wat doet rattengif met je?

Het gif voor ratten zijn middelen die de stolling van het bloed tegengaan. Iedere keer als de rat van het rattengif eet wordt de bloedstolling minder. Het gevolg hiervan is dat de ratten sterven aan inwendige bloedingen. Dit kan 3 tot 14 dagen duren totdat de rat voldoende heeft binnengekregen.