Kan een flitspaal beide kanten flitsen?

Kan een flitspaal beide kanten flitsen?

Een flitspaal is in staat om zowel vooraan als achteraan te flitsen. Als de radar constateert dat de auto te hard rijdt, wordt er in éénduizendste van een seconde een foto gemaakt. Voor het controleren van één auto is dus minder dan een halve seconde nodig. In één seconde kunnen dus twee auto’s op de foto gezet worden.

Hoeveel corrigeert flitspaal?

Om met 100% zekerheid te kunnen garanderen dat iemand te hard heeft gereden, trekt de politie van de gemeten snelheid een paar kilometer af. De meetcorrecties zijn: bij minder dan 100 km/u: 3 kilometer meetcorrectie. bij meer dan 100 km/u: 3 procent meetcorrectie.

Waarom flitst een flitspaal 2 keer?

Vroeger was het zeker zo dat de snelheidscamera’s langs de weg flitsten. Vaak twee keer, zodat je op de foto’s aan de hand van de afgelegde meters de snelheid kon controleren. Hiervan hebben we een videootje onder aan de pagina bijgevoegd. De naam flitspaal komt dus inderdaad van het feit dat ze flitsen.

Hoeveel rijstroken flitst een flitspaal?

Het gebied dat de camera in de gaten kan houden is twee of drie rijstroken breed. Als er een (vracht)auto het gebied inrijdt dat de radar bestrijkt, dan worden dus alleen voor dat gebied de radargolven teruggekaatst en wordt de snelheid berekend.

Hoe werkt Superflitser?

Het apparaat kan overdag en ’s nachts snelheden tot 300 kilometer per uur meten. Daarnaast registreert de paal overtredingen zoals door rood rijden, verkeerd inhalen, de vluchtstrook gebruiken of de telefoon vasthouden. Ook kan het toestel detecteren of iemand via de pechstrook een file passeert.

Hoe werkt een Superflitser?

“De flitscamera werkt met infraroodtechnologie. Dat wil zeggen dat je niet ziet dat je geflitst wordt”, legt eerste hoofdinspecteur Gino Preuveneers uit. “Bovendien kunnen we dit toestel los van een auto verdekt opstellen. Het kan tot zes rijstroken in één keer bewaken, in beide rijrichtingen.