Is waterkoeling beter dan luchtkoeling?

Is waterkoeling beter dan luchtkoeling?

Heb je een kleine media-pc staan onder je tv dan kan het zomaar zijn dat waterkoeling niet goed past en een compacte luchtkoeler beter is. Een middelgrote behuizing biedt dan weer meer mogelijkheden. Menig gamer heeft dan weer een hele grote behuizing die al ruimte biedt voor waterkoeling.

Wat zijn voordelen van vloeistofkoeling ten opzichte van luchtkoeling?

Door de grote soortelijke warmte en dichtheid van water ten opzichte van lucht, is waterkoeling in de meeste gevallen effectiever dan luchtkoeling, waarbij de lucht direct over het te koelen oppervlak stroomt. Tegenwoordig is waterkoeling verreweg de meest gebruikte manier voor het koelen van motoren.

Wat kost een watergekoelde pc?

Pc-bouwer Redux Gaming en ASUS beweren de ultieme watergekoelde game-pc te hebben gebouwd. De uitvoering van de Redux Glacial-EK Gamer i600 zoals wij die hebben getest, kost dan ook bijna 7200 euro.

Wat is het voordeel van vloeistofkoeling?

Vloeistof koeling heeft ook als voordeel dat een motor sneller op temperatuur is door de watermantel die er omheen zit. Deze watermantel functioneert namelijk ook als een soort isolatiemateriaal. De vloeistof die gebruikt wordt om te koelen is geen water maar een beter koelende vloeistof.

Wat is het nadeel van een luchtgekoelde motor?

Luchtkoeling heeft als voordeel dat een motor licht geconstrueerd kan worden, omdat koelende onderdelen zoals een radiateur, waterpomp, een koelmantel en uiteraard koelvloeistof ontbreken. Nadelen zijn de afhankelijkheid van rijwind en de moeilijkheid om bij meercilindermotoren alle cilinders gelijkmatig te koelen.

Welke waterkoeling PC?

Beste Waterkoeling – Mrt. 2022

Plek Productnaam Score
01 WAK CoolerMaster MasterLiquid ML240L V2 RGB2011/115x/AM3/AM4 9.5
02 Score: 9
02 Corsair Hydro Series H45 Processor water & freon koeler 9
03 Score: 8.7