Is vocht slecht voor je telefoon?

Is vocht slecht voor je telefoon?

Soms lijkt het alsof de smartphone alleen aan de buitenkant wat vochtig is geworden, maar blijkt er langzamerhand toch corrosie aan onderdelen op te treden. De schade merk je dan pas later. Daarom is het belangrijk om meteen in te grijpen als jouw telefoon vochtig is geworden.

Wat te doen bij vocht in mobiele telefoon?

Haal zoveel mogelijk water uit de telefoon door hem te kantelen, schudden, blazen en gebruik een stofzuiger om alles uit de telefoon te zuigen. Warm het toestel op (maar niet te veel). Om het water sneller op te laten drogen, kan je het toestel iets opwarmen, maar niet te veel.

Kan een smartphone tegen regen?

Een smartphone moet tegen een stootje kunnen, en het liefst ook tegen een spat water. Het toestel kan nat worden door de regen, een omgestoten glas water of in het toilet vallen.

Hoe krijg ik mijn telefoon droog?

Wat je wel moet doen: houd je telefoon met de ingangen naar beneden, schud een paar keer goed en maak de buitenkant droog. Leg je telefoon dan in een bak met kattenbakgrit of couscous, dit zijn de 2 beste producten om vocht op te nemen. Wacht 24 uur voor je je telefoon weer aan zet.

Welke telefoons zijn waterbestendig?

Steeds meer telefoons zijn waterdicht. Vanaf IP67 zijn telefoons bestand tegen onderdompeling, vanaf IP68 kan je ermee zwemmen. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn waterdicht, evenals de Samsung Galaxy S7 en S8.

Welke telefoons kunnen onder water?

Apple iPhone 13. Samsung Galaxy A52s 5G. Xiaomi Mi 11. Lenovo. Profoon. Vivo. 50+mobiel. T-Mobile. Youfone.

 • Apple iPhone 13. Samsung Galaxy A52s 5G. Xiaomi Mi 11. Crosscall. Emporia. Lenovo. Profoon. Vivo. Xiaomi.
 • 50+mobiel. Youfone. Lebara verlenging.
 • Lebara Sim Only.
 • Apple iPad 2021. Apple iPad Mini 2021. Lenovo tablets.
 • Over Belsimpel.
 • Hoeveel kost reparatie waterschade?

  iPhone reparatie prijzen

  Scherm Waterschade
  iPhone 6s 169,- 339,-
  iPhone 6s Plus 169,- 369,-
  iPhone 6 149,- 339,-
  iPhone 6 Plus 169,- 369,-