Is spirulina gevaarlijk?

Is spirulina gevaarlijk?

Als supplement is het mogelijk dat spirulina verontreinigd is met andere cyanobacteriën die wel gifstoffen maken. Bij andere soorten ‘blauwalgen’ die als supplement werden verkocht is dat aangetoond. Dit kan gevaarlijk zijn voor lever, nieren en zenuwen, met name bij langdurig gebruik en een hoge dosis.

Wat zijn de beste spirulina tabletten?

Beste Spirulina Tabletten: Onze selectie

  • Sevenhills Wholefoods Bio Spirulina Tabletten (500mg), 250g.
  • Organic Spirulina Tablets (300 x 500mg Tablet), MySuperFoods, Packed with Protein, Calcium and Vitamins, Nutrient Rich, Highest Quality Available, Certified Organic by The Soil Association.

Is spirulina giftig?

In spirulina zijn zo giftige stoffen en metalen te vinden, overmatig gebruik kan leiden tot verschillende soorten ziekten en kwalen. Dit kan voorkomen worden door een bewust gebruik van spirulina.

Wat zijn de voordelen van spirulina?

Spirulina ondersteunt de schildklier omdat het jodium bevat. Door deze combinatie van eigenschappen kan spirulina je helpen om je energieniveau op een hoger plan te brengen. Er zijn inmiddels duizenden onderzoeken, studies en artikelen gepubliceerd die wijzen op de gezondheidsvoordelen van het gebruik van spirulina.

Kan spirulina zorgen voor allergische reacties?

– Het kan zorgen voor allergische reacties als je gevoelig bent voor algen. Het kan onder meer luchtwegproblemen veroorzaken. – Heb je last van nierstenen? Jicht of een schildklierziekte? Gebruik dan geen spirulinasupplementen, want het kan je klachten verergeren. – Inname van spirulina wordt ook ontraden bij wie een auto-immuunziekte heeft.

Waarom zou spirulina helpen bij PDS?

Spirulina zou helpen bij PDS omdat het goed is voor de darmflora. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs dat spirulina goed is voor de darmflora. Bovendien is er geen bewijs dat PDS klachten worden veroorzaakt door een slechte darmflora.