Is metoprolol bloeddrukverlagend?

Is metoprolol bloeddrukverlagend?

Metoprolol behoort tot de bètablokkers. Het verlaagt de bloeddruk, vertraagt de hartslag en vermindert de zuurstofbehoefte van het hart.

Hoe werkt metoprolol?

Werking Metoprolol regelt de hartslag en heft verschillende stoornissen in het hartritme op. U merkt de werking doordat uw hartslag wat langzamer wordt. De werking van een gewone tablet metoprolol begint binnen één uur na inname en houdt zes tot twaalf uur aan.

Wat is de normale dosis metoprolol?

Een normale dosis metoprolol is 100 tot 200 mg per dag met een maximum van 400 mg per dag. In de praktijk zullen hogere dosissen zelden tot een groter therapeutisch effect leiden en daarom (meestal) geen nut hebben. De dosering is in hoge mate afhankelijk van de aandoening waar het middel voor voorgeschreven wordt.

Hoe werkt metoprolol bij hartfalen?

Metoprolol vertraagt uw hartslag en maakt uw bloeddruk lager. Hierdoor heeft uw hart minder zuurstof nodig. Bij hoge bloeddruk, angina pectoris (pijnlijk en drukkend gevoel op de borst), hartritmestoornissen, migraine, als u schildklier te snel werkt, bij hartfalen en na een hartinfarct (hartaanval).

Wat heeft metoprolol bijwerkingen?

Zoals helaas met de meeste medicijnen het geval is, heeft ook Metoprolol bijwerkingen. 10% tot 30% van de metoprolol gebruikers krijgt te maken met vermoeidheid, wat een behoorlijk hoog percentage is. Andere veel gehoorde klachten hebben betrekking op de maag en darmen. Zo maken mensen melding van misselijkheid, obstipatie, diarree en overgeven.

Wat zijn de belangrijkste medicijnen tegen hoge bloeddruk?

het geschatte risico op hart- en vaatziekten. Hierbij wordt rekening gehouden met uw leeftijd en of u man of vrouw bent. De 5 belangrijkste groepen medicijnen tegen hoge bloeddruk zijn: plaspillen, bètablokkers, ACE-remmers, Angiotensine 2 antagonisten en calcium-antagonisten.