Is er Noorderlicht in Groenland?

Is er Noorderlicht in Groenland?

Niet iedereen weet dat Groenland een van de beste bestemmingen is voor het Noorderlicht. Maar dit immense eiland biedt veel mogelijkheden om het natuurspektakel te zien. Waarbij vaak niet alleen groen, maar ook rood licht te zien is.

Hoelang is het licht in Groenland?

In het noorden van Groenland komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit en kan ook hartje zomer lichte tot matige nachtvorst voorkomen. En dit allemaal bij (bijna) 24 uur daglicht in mei, juni en juli.

Hoeveel seizoenen heeft Groenland?

Koele zomers De zomers in Groenland zijn koud (binnenland en noorden) tot koel (kustgebieden). In het meest zuidelijke puntje kunnen de temperaturen vanaf mei tot en met oktober overdag oplopen tot boven het vriespunt.

Hoeveel lichturen heeft Groenland in de winter?

Donkere winter: mooiste tijd In de wintermaanden is het juist andersom: eind december is de zon vrijwel niet zichtbaar en is het zo’n 21 uur per dag donker. December en januari zijn dan dus de donkere maanden, waarbij het kort daglicht is in Lapland (van 09.30 uur tot 15.00 uur).

Hoe laat komt de zon op in Groenland?

Zonsopgang en zonsondergang Groenland

Stad Zonsopgang Zonsondergang
Nanortalik 05:57 18:19
Narsaq 07:15 20:12
Nuuk 06:21 18:47
Qaqortoq 06:00 18:23

Hoeveel graden is het in de winter in Groenland?

In de winter verschillen de temperaturen nogal en kunnen de temperaturen zakken in het noorden tot -50°C en in het zuiden tot -20°C. De laagste temperatuur ooit gemeten op Groenland was -70°C in het jaar 1954.

Hoe warm is het gemiddeld in Groenland?

Groenland heeft een ijsklimaat. Het is hier altijd koud met temperaturen onder de 0°C. De gemiddelde jaartemperatuur voor Groenland is 0°C en er valt in een jaar tijd 395 mm regen. Het is er 190 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 76% en een UV-index van 2.

Hoe lang is het licht in Groenland?

In sommige gevallen staat er een warme wind die het zeer aangenaam kan laten voelen. In het noorden van Groenland komt de temperatuur amper boven het vriespunt uit en kan ook hartje zomer lichte tot matige nachtvorst voorkomen. En dit allemaal bij (bijna) 24 uur daglicht in mei, juni en juli.

Wat is de gemiddelde temperatuur van Groenland?

Hoe warm is het in de zomer in Groenland?

De warmste periode is in juli en augustus, de temperatuur kan dan oplopen tot zo’n 10 á 12 graden Celsius. Nog steeds niet erg aangenaam voor een zomer, maar voor Groenland toch redelijk warm te noemen. Met een beetje geluk waait er overdag nog een warme wind, dan kan de temperatuur zelfs op lopen tot rond de 20°C.