Is een bouwdepot verplicht?

Is een bouwdepot verplicht?

Afhankelijk van de hoogte van de totale hypotheek en de waarde van je woning voor en na de verbouwing, stelt de geldverstrekker een bouwdepot verplicht. Een bouwdepot is een speciale rekening bij je hypotheek waaruit je de kosten van een verbouwing betaalt.

Wat kun je meefinancieren in bouwdepot?

Je mag alleen kosten declareren die nodig zijn voor de bouw of verbouwing, zoals rekeningen van een aannemer of architect en de kosten voor bouwmaterialen. Spullen die je kunt meenemen als je verhuist, mag je niet declareren. Je meubels, gordijnen of gereedschap mag je dus niet betalen uit het bouwdepot.

Kun je altijd een bouwdepot aanvragen?

Een bouwdepot is een aparte rekening bij je hypotheek. Je kunt er één aanvragen als je voor het eerst een huis koopt, voor je tweede huis, voor je nieuwbouwwoning of bij het verbouwen van je huis.

Kan iedereen een bouwdepot krijgen?

Voorwaarden bouwdepot Je kan alleen een bouwdepot krijgen voor zaken die aan het huis vastzitten. Denk aan een uitbouw of dakkapel. Iets zit vast als je het niet kan weghalen zonder het kapot te maken. Losse zaken (zoals gordijnen) mag je dus niet uit het bouwdepot betalen, maar een nieuwe vloer weer wel.

Wat kost een bouwdepot per maand?

Een bouwdepot kost je niets extra, behalve dat je natuurlijk hypotheekadvies- en afsluitkosten betaalt. Ook betaal je voor de opmaak van een taxatierapport, en kun je opnieuw naar de notaris moeten (dit laatste hoeft niet altijd, vraag ernaar bij je hypotheekadviseur).

Wat valt er allemaal onder bouwdepot?

Rekeningen die nodig zijn voor de bouw of verbouwing van uw huis, bijvoorbeeld van een aannemer of architect. Rekeningen van bouwmateriaal. Spullen die je bij een verhuizing mee kunt nemen, mag je niet betalen uit een bouwdepot. Denk daarbij aan gordijnen en meubels.

Hoe vaak kun je een bouwdepot aanvragen?