Is Doel toegankelijk?

Is Doel toegankelijk?

Op werkdagen van 06:00 uur tot 18:00 uur is Doel met de auto vrij toegankelijk voor iedereen. Per motor of te voet is Doel altijd bereikbaar, zonder aanmelden.

Kun je Doel bezoeken?

Iedereen is welkom om Doel te bezoeken maar om de veiligheid en de rust te garanderen moet u zich op bepaalde momenten registreren met eID aan de verdwijnpalen en is er een samenscholingsverbod. Doel dankt zijn ontstaan aan de indijkingen van de Schelde, in 1260 begonnen.

Kan je Doel binnenrijden?

Het dorp zomaar binnenrijden kan niet (toch niet in het weekend, lees verder). Je dient je identiteitskaart in een automaat te steken op de toegangsweg tot het dorp, waarna een paal de grond inzinkt en je met de wagen richting het dorp kan rijden.

Wat is er te zien in Doel?

Een verlaten stad. Het stadje telde vroeger zo’n 1300 inwoners, maar inmiddels komt de teller niet veel hoger meer dan 20. De stad wordt bedreigd door uitbreidingsplannen van de gemeente. Langzaamaan verlaat een ieder, vrijwillig en onvrijwillig zijn huis.

Hoe lang staat Doel al leeg?

De vernietiging van Doel Tot 1977 was Doel een zelfstandige gemeente met 1.300 inwoners. Vijftig jaar later -in 2017- wonen er nog enkele mensen. Ik wil uiteraard niet als ‘ramptoerist’ overkomen; ik wil gewoon meer weten over het mysterieuze dorpje.

Waarom woont er niemand in Doel?

De meesten zijn vertrokken, op enkele na. Na enkele jaren van leegstand is de aftakeling begonnen. De afgelopen 5 jaren hebben toeristen en vandalen de huizen kapotgemaakt met vandalisme en graffiti. Ook de bewoonde huizen zijn regelmatig het doelwit.

Hoelang is Doel onbewoond?

In maart 2022 werd uiteindelijk toch een akkoord bereikt waardoor de uitbreiding van de haven kan doorgaan zonder dat Doel daardoor moet verdwijnen of onleefbaar wordt.

Waarom is Doel ontruimd?

Sinds de jaren ’60 zijn er plannen voor een uitbreiding van de Antwerpse haven en een mogelijke nieuwe kerncentrale. De toenmalige bevolking werd gedwongen om Doel te verlaten, met als gevolg dat er veel protesten zijn geweest.

Hoelang is Doel een spookstad?

Tot 1977 was Doel een zelfstandige gemeente met 1300 inwoners. Veertig jaar later – in 2007 – had het 359 inwoners en in 2013 slechts 28. De overblijvers zijn vaak op hoge leeftijd, geboren en getogen in Doel en vastberaden om niet uit het dorp te vertrekken.