Hoeveel weken van te voren een hotel boeken?

Hoeveel weken van te voren een hotel boeken?

Als je in Europa blijft, kun je het beste zeker drie maanden vooraf boeken. Wie naar Azië en Zuid-Amerika gaat, kan juist beter in de laatste drie maanden voor de reis een hotel reserveren. Uit de analyse blijkt dat drie tot vijf weken voor je aankomst de prijzen nog wat stijgen.

Welk tijdstip hotel boeken?

Boek de hotelkamer het liefst op een zondag. Dat is volgens analisten namelijk de dag waarop je het voordeligst een hotelkamer boekt. De tweede meest voordelige dag is maandag. Daarnaast is de nacht van zondag op maandag ook de goedkoopste nacht om in een hotel te verblijven.

Wat kost een hotelkamer gemiddeld?

De gemiddelde kamerprijs stijgt in 2018 naar verwachting met vier procent tot 116 euro. Daarmee zou het record van 2002 verbroken worden. Toen kostte een hotelkamer in Nederland gemiddeld 114 euro. De gemiddelde kamerprijs steeg vorig jaar van 107 euro naar 112 euro, een stijging van bijna 5 procent.

Welke dagen zijn hotels het goedkoopst?

De beste dag van de week Boek de hotelkamer het liefst op een zondag. Dat is volgens analisten namelijk de dag waarop je het voordeligst een hotelkamer boekt. De tweede meest voordelige dag is maandag. Daarnaast is de nacht van zondag op maandag ook de goedkoopste nacht om in een hotel te verblijven.

Wat kost een nacht in een hotel?

Voor Nederland als geheel is in ieder geval vast te stellen dat het gemiddelde hotel een prijs kan vragen tussen de €80 en €100 per nacht, afhankelijk van de tijd van het jaar. Dit is de prijs waar Nederlanders daadwerkelijk voor boeken.

Hoe boek ik een hotel?

Verschillende websites. Er is tegenwoordig een overload aan websites waar je een hotel kunt boeken. Denk alleen maar aan Expedia, Booking.com en of Trivago. Dit zijn enkele van de grotere websites die een mega aanbod van hotels wereldwijd hebben.

Is boeken via booking com goedkoper?

Expedia.nl bood 8 keer de goedkoopste kamer, Booking.com en Hotels.com elk 7 keer. Meestal was het prijsverschil maar een paar euro, maar soms liep het verschil op tot tientallen euro’s. Zo bood een hotel in Amsterdam een kamer aan voor €178 per nacht, terwijl die op Booking.com €217 kostte.

Waar kun je het beste een hotel boeken?

Via sites als Trivago, Momondo, Kayak en Skyscanner kan je boekingssites als Hotels.com, Booking.com en Expedia met elkaar vergelijken. Scheelt tijd en soms krijg je ook nog een betere deal dan via deze sites individueel tarieven checken.