Hoeveel watt nodig voor inductiekookplaat?

Hoeveel watt nodig voor inductiekookplaat?

Een inductieplaat bestaat over het algemeen uit vier kookzones met een totaalvermogen van 4.500 tot 7.200 watt. Om dit hoge vermogen op te vangen is een afzonderlijke kookaansluiting nodig, die verdeeld is over twee groepen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een inductiekookplaat?

Ook moet je er op letten dat de hoofdverzekering het verhoogde stroomverbruik aankan. Er zijn verschillende soorten inductiekookplaten, die in drie groepen zijn onder te verdelen naar het stroomverbruik. Platen die maximaal 3.680 watt (dit noem je de aansluitwaarde) tegelijkertijd nodig hebben.

Wat is de beste inductie kookplaat?

De Siemens EH975LVC1E hoort ook bij de beste inductie kookplaten van 2019 en is perfect voor gemiddelde gezinnen. Deze Siemens kookplaat biedt namelijk vijf krachtige kookzones. De middelste kookzone van de Siemens EH975LVC1E pas je aan op de diameter van jouw pan zodat de kookplaat niet onnodig veel energie verbruikt.

Wat is het maximale vermogen voor een inductiekookplaat?

We zien dat het maximale vermogen van een normaal, 1 fase stopcontact tot 3700 Watt (3,7 KW) is. Dit betekent dat een inductiekookplaat met 1 fase aansluiting een maximale aansluitwaarde van 3700 Watt heeft en dus over maximaal 3700 Watt vermogen beschikt om pannen te verwarmen.

Wat is het vermogen van een elektrische kookplaat?

Een normale elektriciteitsgroep kan maximaal 16 Ampère aan stroom leveren. Dit komt neer op een vermogen van 230V x 16A = 3680 Watt. Een kookplaat met 4 zones heeft meestal een vermogen van minstens 4500 Watt. En niet zelden zelfs een vermogen van meer dan 6000 Watt.

Wat is een inductie koken?

Wat is inductie koken? Een inductie kookplaat verwarmt je pan energiezuinig, veilig en snel. Koken op inductie is daarom steeds populairder. Dit komt doordat een inductie kookplaat automatisch uitschakelt als er geen pan op staat. Je leest hier wat inductie koken is, wat de voor- en nadelen zijn en wat voor aansluiting je nodig hebt.