Hoeveel spooksteden zijn er?

Hoeveel spooksteden zijn er?

In Nederland vind je niet echt spooksteden. In België, net over de grens, wel. Net boven Antwerpen ligt namelijk het stadje Doel, tot 1977 een zelfstandige gemeente met 1300 inwoners. Veertig jaar later telt het dorp meer vervallen dan bewoonde huizen en wonen er nog slechts elf gezinnen.

Hoe ontstaat een spookstad?

Een spookstad of spookdorp is een nederzetting die verlaten is, meestal omdat de economische activiteiten die ondersteund werden teloor zijn gegaan. Ook natuurlijke rampen (zoals droogte of overstromingen) of door de mens veroorzaakte rampen (zoals oorlog of vervuiling) kunnen een aanleiding zijn.

Hoe vind je Urbex locaties?

Maak kennis met mensen en laat mensen jou kennen. Neem deel aan forums ( bijvoorbeeld www.urbex-forum.nl of urbexforum.org) en zorg dat mensen je leren kennen. Vaak organiseren die fora meetings, waar je mensen persoonlijk leert kennen en net zoals in de gewone wereld zijn kennissen vaak belangrijker dan kennis.

Hoe kom je in Doel Belgie?

Doel ligt in het noorden van de provincie Oost-Vlaanderen, op enkele kilometers voorbij de grens en op ruim een half uur rijden van Antwerpen. Vanuit Utrecht rijd je met de auto in een kleine twee uur naar spookstad Doel. Op weg naar Doel rijd je door de Liefkenshoektunnel, die ten noorden van Antwerpen ligt.

Is verlaten gebouwen bezoeken strafbaar?

Hij die in een woning of gebouw, waarvan het gebruik door de rechthebbende is beëindigd, wederrechtelijk binnendringt of wederrechtelijk aldaar vertoeft, wordt, als schuldig aan kraken, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

Is Urban Exploring legaal?

Als je begint met Urbex-fotografie dan is het belangrijk om rekening te houden met de wet. Wettelijk is Urbex-fotografie namelijk verboden. Bij Urbex-fotografie draait het om unieke plaatsen waar het liefst jaren geen personen meer geweest zijn.

Hoe kom ik in Doel?

Iedereen is welkom om Doel te bezoeken maar om de veiligheid en de rust te garanderen moet u zich op bepaalde momenten registreren met eID aan de verdwijnpalen en is er een samenscholingsverbod. Doel dankt zijn ontstaan aan de indijkingen van de Schelde, in 1260 begonnen.