Hoeveel kost het om een vlucht te wijzigen?

Hoeveel kost het om een vlucht te wijzigen?

Hoeveel kost het om de datum op mijn ticket te wijzigen?

Maatschappij Kosten wijzigen datum Tariefverschil bijbetalen?
KLM €70 * Ja
Ryanair €35 – €95 * Ja
Transavia €50 * Ja
TUI fly €75 – €150 * Alleen bij intercontinentale vluchten

Wat betekent omboeken?

Als je reis niet door kan gaan moet de reisorganisatie, luchtvaartmaatschappij of accomodatie waar je hebt geboekt een oplossing bieden. Dat betekent: geld terug of omboeken. Bekijk of je recht hebt op je annuleringsverzekering.

Hoe een ticket omboeken?

Omboeken, hoe werkt dat? Als je een vliegticket wilt omboeken moet je contact opnemen met de reisorganisatie waarbij je de reis hebt geboekt. Heb je een los vliegticket bij een luchtvaartmaatschappij geboekt, dan moet je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij voor het omboeken van je vliegticket.

Wat kost omboeken vlucht Transavia?

Om de datum/tijd van je vlucht te wijzigen betaal je € 35 wijzigingskosten per persoon, per vlucht. Je betaalt ook het verschil in ticketprijs, indien van toepassing. Om je vluchtroute te wijzigen, betaal je € 50 wijzigingskosten per persoon per vlucht. Je betaalt ook het verschil in ticketprijs, indien van toepassing.

Wat is de vertraging van een vlucht?

Niet elke vertraging geeft u rechten. De Europese verordening 261/2004 spreekt officieel van een vertraagde vlucht bij een vertraging van: Minstens 2 uur voor een reis tot 1500 km. Minstens 3 uur voor een reis van meer dan 1500 km binnen de Europese Unie of een reis tussen 1500 en 3500 km van of naar een niet-Europees land

Welke schadevergoeding mag u vragen voor een vertraagde vlucht?

Welke schadevergoeding mag u vragen voor een vertraagde vlucht? Zodra uw vlucht is vertraagd met meer dan 3 uur (bij aankomst), hebt u recht op een forfaitaire financiële schadevergoeding op basis van verschillende uitspraken van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Deze compensatie bedraagt: 250 euro voor vluchten tot en met 1500 km

Welke rechten heeft u bij de schemawijziging van uw vlucht?

Bij een schemawijziging van uw vlucht heeft u verschillende rechten. Zo heeft u recht op vergoeding van de door u extra gemaakte kosten en mogelijk recht op compensatie voor uw geleden tijdsverlies. Dit alles op basis van Verordening 261/2004 en het Verdrag van Montréal.

Wanneer mag de luchtvaartmaatschappij uw vlucht annuleren?

Laat de luchtvaartmaatschappij of uw reisorganisator dit meer dan 2 weken voor uw vlucht weten? Dan mag zij uw vluchttijd veranderen of de vlucht annuleren. Hoort u het minder dan twee weken voor vertrek? Dan heeft u meestal recht op compensatie en vergoeding van de extra gemaakte kosten.