Hoeveel importeert Rusland?

Hoeveel importeert Rusland?

Ook het herstel van de coronapandemie in 2021 speelt een rol bij de hogere importwaarde uit Rusland. De import van 18,4 miljard euro in 2021 was geen record. In 2012 en 2013 was de importwaarde nog hoger, maar toen lag de olieprijs circa 30 procent hoger dan in 2021.

Welke voedingsproducten komen uit Rusland?

Russisch importverbod

Producten Datum
Groenten, fruit en noten 20 augustus 2014
Zout 1 november 2016
Levende varkens 25 oktober 2017
Verse, gekoelde en bevroren eetbare bijproducten van vee, varkens, schapen, geiten, paarden, ezels, muildieren en muilezels 25 oktober 2017

Wat exporteert Rusland naar Europa?

Olie is Ruslands belangrijkste exportproduct. Rusland hoort met de Verenigde Staten en Saudi-Arabië tot de grootste producenten: goed voor zo’n 10 procent van de mondiale productie. De helft daarvan exporteert Rusland. Toch gaan de discussies in de Europese Unie vooral over gas.

Hoeveel olie importeert Nederland uit Rusland?

Nederland importeerde vorig jaar ter waarde van 18,4 miljard euro aan goederen uit Rusland. Het ging voornamelijk (87 procent) om olie, maar we haalden ook nikkel en koper uit het land. Uit Oekraïne importeerden we voor het eerst voor een bedrag van meer dan 2 miljard euro, het ging vooral om maïs en zonnebloemolie.

Welke producten komen uit Rusland naar Nederland?

Wat voert Belgie in uit Rusland?

In 2021 voerden 1556 Belgische bedrijven goederen uit naar Rusland. 1023 bedrijven importeerden Russische goederen naar ons land. Het totale exportvolume bedroeg in 2021 ruim 3,4 miljard euro en het importvolume 6,9 miljard euro. De uitvoer omvat vooral chemische en farmaceutische producten.

Wat exporteerd Rusland?

Het belangrijkste exportproduct van Rusland is energie, olie en aardgas, met een aandeel van twee derde in de totale exportopbrengsten. Fluctuaties in de export zijn vooral het gevolg van veranderingen van de olieprijs op de wereldmarkt.