Hoeveel DEET voor kind?

Hoeveel DEET voor kind?

Gebruik DEET niet bij kinderen die jonger zijn dan 2 jaar. Gebruik bij kinderen van 2 tot 13 jaar alleen de sterktes van 200 mg per gram (20%) of minder. Gebruik bij kinderen vanaf 13 jaar alleen de sterktes van 400 mg per gram (30%) of minder. Breng DEET bij kleine kinderen NIET aan rond de mond of op de handen.

Welke muggenspray kind?

Smeer je kind in met muggenspray of -gel met 20% Deet, zeker als je op vakantie bent. Vraag bij de apotheek of drogist naar de speciale kinderlotions. Voor baby’s jonger dan 2 maanden zijn er aparte middelen verkrijgbaar. Gebruik geen anti-muggenstick of anti-muggenstekker, dit kan schadelijk zijn voor jonge kinderen.

Kan DEET bederven?

Anti-muggenspray 2 jaar Een muggenspray met het ingrediënt deet erin kan je tot twee jaar na openen gebruiken. Muggenspray met natuurlijke ingrediënten als citronella zijn maar een jaar goed. Daarna zijn de werkende stoffen verdampt en werkt de spray niet meer.

Waarom DEET vanaf 13 jaar?

Hoge concentraties DEET zijn niet geschikt voor baby’s en (jonge) kinderen omdat zij bij het gebruik van anti-insectenmiddel met DEET meer binnen krijgen dan wat nog als veilig wordt beschouwd. Anti-insectenmiddelen met meer dan 10% DEET erin mogen in Nederland niet worden gebruikt op kinderen jonger dan 2 jaar.

Wat werkt tegen muggen kind?

Citroen: Door een schijfje citroen op de muggenbult van je kindje te leggen, kan de jeuk wat verzachten. Tea tree olie: Dit middeltje is volgens velen een wondermiddel bij de jeuk van muggenbulten. Luuf: Luuf is een verkoudheidsbalsem op basis van natuurlijke ingrediënten met onder andere kamper en eucalyptusolie.

Welke DEET is het beste?

De Mouskito Tropical spray is een zeer effectieve insectenwerende spray en is op dit moment de beste muggenspray met deet. De spray bevat maar liefst 50% DEET. Hiermee biedt de spray een effect ter preventie van vliegen, muggen en diverse andere insecten.

Waarom geen DEET bij zwangerschap?

In het kort. Gebruik diëthyltoluamide (DEET) alleen in gebieden waar muggensteken een gezondheidsrisico vormen, bijvoorbeeld vanwege malaria of zika. Het is onbekend of icaridine tijdens de zwangerschap veilig gebruikt kan worden.