Hoeveel dagen nodig in Istanbul?

Hoeveel dagen nodig in Istanbul?

Ik raad je echter zeker aan om minimaal vijf dagen in Istanbul te verblijven om zoveel mogelijk bezienswaardigheden te kunnen bewonderen. Veel bezienswaardigheden in Istanbul zijn gratis te bezoeken. Denk aan de Grand Bazaar en de Blauwe Moskee.

Is Istanbul goedkoop?

En dat deze bestemming ook daadwerkelijk voor iedereen binnen handbereik ligt, blijkt niet alleen uit de goedkope vliegticketprijzen. Ook eenmaal op bestemming, kun je genieten van goedkoop Istanbul. Met onze tips voor gratis en budget Istanbul kunnen backpackers de veelzijdige stad ontdekken.

Wat je moet weten als je naar Istanbul gaat?

Om naar Istanbul te kunnen en mogen reizen moet je in het bezit zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat op het moment van vertrek uit Turkije nog zes maanden geldig is. Naast een geldig paspoort of identiteitsbewijs dien je in het bezit te zijn van een visum. Dit Visum is drie maanden geldig.

Wat kost uit eten in Istanbul?

Prijzen in restaurants in Istanboel.

Maaltijd goedkoop Restaurant 2.20 EUR (1.50-3.70)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles) 1.70 EUR (1.10-2.50)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles) 0.34 EUR (0.22-0.74)
Water (0.33 liter fles) 0.13 EUR (0.09-0.31)
Cappuccino (regelmatige) 0.90 EUR (0.56-1.20)

Is Turkije goedkoop?

Turkije is niet langer het spotgoedkope land dat het ooit was. Zeker in Istanbul en Ankara doen de prijzen niet onder voor West-Europa. Ook de badplaatsen aan de Turkse Riviera hebben hun prijzen flink verhoogd. In de rest van het land is het leven nog altijd een stuk goedkoper dan in Nederland.

Wat mag je niet missen in Istanbul?

Hier geven we je 8 dingen die je zeker niet mag missen in Istanbul:

  • De Blauwe Moskee. De Sultan Ahmet Moskee, de officiële naam van de Blauwe Moskee, werd gebouwd in 1609 door Sultan Ahmed I.
  • De mysteries van ondergronds Istanbul.
  • De Grote Bazaar.
  • Turks fruit.
  • De Hagia Sophia.
  • Turkse tapijten.
  • Het Topkapıpaleis.
  • De Tünel.

Is Istanbul een leuke stad?

Istanbul is een van de leukste steden van Europa en perfect voor een stedentrip. Een boeiende metropool met eeuwenoude historie, hippe wijken en mooie bezienswaardigheden. Waar oost en west samenkomen en de geschiedenis op straat ligt.

Is Turkije een goedkoop land?

Is Turkije goedkoper geworden?

Turkije kampt met hoge inflatie. De prijzen voor consumenten stegen al een tijd, maar afgelopen december ging het helemaal hard: binnen een maand werd het leven in Turkije 13,6 procent duurder, waarmee de jaarinflatie naar 36 procent werd gestuwd. Dat is het hoogste niveau in bijna twintig jaar.

Is het veilig om naar Istanbul te gaan?

De criminaliteit in Turkije is te vergelijken met die in andere landen in Zuid-Europa. In grote steden en toeristencentra komen meer criminele activiteiten voor. Vooral in de stad Istanbul. Denk hierbij aan oplichting, zakkenrollerij en creditcardfraude.

Wat moet je weten als je op vakantie gaat naar Turkije?

De belangrijkste zaken waar u zeker aan moet denken als u naar Turkije reist zijn uw legitimatiebewijs, betaalpas en visum. Turkije eist niet dat u een paspoort bij u heeft, een Nederlandse ID-kaart voldoet ook. Let er wel op dat deze in elk geval nog 150 dagen geldig is vanaf het moment dat u Turkije inreist.