Inhoudsopgave
Hoeveel belasting betaal je over een spaarloonregeling?
Als u deelnam aan een spaarloonregeling, mocht u sparen met uw bruto loon. Uw werkgever hield het spaargedeelte in op uw bruto maansalaris, vakantiegeld of winstuitkering. Dit spaarbedrag werd vervolgens op een speciale spaarloonrekening gestort. Over het spaarbedrag hoefde u dus geen belasting of premies te betalen.
Waar gaat het geld van de Postcode Loterij naartoe?
Het grootste deel van het bedrag komt terecht bij de meer dan 150 organisaties die een jaarlijkse bijdrage ontvangen. Deze bijdrage is ongeoormerkt en vrij besteedbaar. Onder meer UNICEF, Stichting AAP, IVN Natuureducatie, KWF Kankerbestrijding en de Dierenbescherming ontvangen een jaarlijkse bijdrage.
Wat is een spaarloonregeling?
Het deel van het brutoloon dat de werkgever op grond van de spaarloonregeling op een spaarrekening van de werknemer stort. Periodiek of eenmalig houdt de werkgever een bedrag in van het brutoloon dat gestort wordt op een aparte spaarloonrekening (of effectenrekening) van de werknemer.
Hoeveel goede doelen Postcode Loterij?
In totaal steunen wij wereldwijd 1.065 organisaties en duizenden projecten voor een groenere en rechtvaardigere wereld. Dat doen we niet alleen, dat doen we samen: met alle Postcode Loterijen, ambassadeurs, medewerkers én onze deelnemers.
Wat verdienen de ambassadeurs van de Postcode Loterij?
De sterren van de Nationale Postcode Loterij (NPL) krijgen honderdduizenden euro’s per jaar als beloning. Vooral Caroline Tensen boert goed met 250.000 euro per jaar;n Winston Gerschtanowitz is met 200.000 euro een goede tweede. Dat meldt weekblad Privé op basis van anonieme bronnen.
Wat kan ik doen met mijn levensloopregeling?
U kunt het levenslooptegoed in één keer laten uitkeren. De uitkering wordt dan bij uw overige inkomen in dat jaar opgeteld en belast met inkomstenbelasting in box 1. U kunt het saldo ook gespreid over enkele jaren laten uitkeren. Dan worden de uitkeringen die u elk jaar ontvangt bij het inkomen in dat jaar opgeteld.
Wat is de vitaliteitsregeling?
Wat is de vitaliteitsregeling? Het idee achter de vitaliteitsregeling was dat werkgevers, werknemers, ondernemers of zzp-ers jaarlijks maximaal 5000 euro opzij mochten zetten op een daarvoor speciaal bestemde rekening. Het bedrag mocht van de belasting afgetrokken worden in box 1, het inkomen uit loon of werken.