Hoe zit een persbericht in elkaar?

Hoe zit een persbericht in elkaar?

Een goed persbericht is kort (hooguit één A4’tje) en bondig. De formulering is helder en actief (dus geen lijdende vorm). Behandel in volgorde van belangrijkheid: wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe. Meteen aan het begin moet duidelijk zijn waar het over gaat.

Hoe maak je een mooi persbericht?

10 tips voor het schrijven van een persbericht

  1. Wees de journalist.
  2. Nieuws, geen reclame.
  3. Zorg voor een opvallende titel.
  4. Een goede structuur is het halve werk.
  5. De vijf W’s + H.
  6. Gebruik citaten.
  7. Vermijd hulpwerkwoorden.
  8. Laat je fout niet viral gaan.

Wat zet je onder Noot voor de redactie?

Noot voor de redactie Hier staat wat journalisten nog meer kunnen verwachten. Bijvoorbeeld: nodig je iemand uit voor een bijeenkomst? Kun je een interview aanbieden (en met wie dan?)?

Hoe schrijf je een redactie aan?

Is het ‘de redactie’ of ‘het redactie’? Het is ‘de redactie’, want redactie is vrouwelijk. Als je het aanwijst is het ‘die redactie’.

Waar moet een goed persbericht aan voldoen?

Een persbericht schrijft je in principe voor de journalist en niet voor de lezer. Daarom is de regel: Hoe concreter, hoe beter. Laat wervend en commercieel taalgebruik achterwege. Besteedt aandacht aan de zogenaamde 5 w’s: wie, wat, waar, wanneer en waarom.

Hoe de pers aanschrijven?

Houd het kort en to the point. Draai er niet omheen, laat de onnodige details achterwege en vertel kort en bondig over waarom dit nieuws interessant is voor de desbetreffende journalist. Als je de 5 W’s en H (wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe) binnen een half A4’tje kunt duidelijk maken, zit je goed.

Hoe kom je in de media?

Een gastblog is een ideale manier om je kennis te etaleren en in de media te komen zonder dat je ‘echt’ nieuws hebt. Deel in je gastblog bijvoorbeeld tips waar de lezer iets mee kan. Zo kom jij over als expert, claim je autoriteit, en zullen geïnteresseerden doorklikken naar jouw bedrijf als ze meer willen weten.