Hoe ziet de grote bonte specht eruit?

Hoe ziet de grote bonte specht eruit?

De grote bonte specht is prachtig zwart-wit getekend met een zwarte ‘pet’ op. Onder zijn staart zijn de ‘billen’ als het ware rood gekleurd. Als hij zijn vleugels spreidt, kun je de grote witte schoudervlekken goed zien. Het mannetje heeft op zijn achterhoofd een rode vlek, bij het vrouwtje is de kruin zwart.

Hoe lok je spechten?

Hoe lok ik spechten in de tuin?

  1. Plant bomen in je tuin aan (of laat ze staan) Spechten zijn gebonden aan bomen.
  2. Hang een spechtenkast op. Nestkast voor spechten.
  3. Leg een insectenrijk gazon aan.
  4. Hang een pot vogelpindakaas op.
  5. Koop een huis in een bosgebied.
  6. Zorg voor een rijke laag humus.
  7. Leer de spechten te herkennen.

Hoe groot is de grote bonte specht?

De kleine bonte specht is de kleinste specht in Nederland, niet veel groter dan een huismus. Ze klimmen behendig tegen boomstammen op en neer om voedsel te zoeken.

Hoe zien jonge spechten eruit?

Jonge spechten hebben een rood petje en worden daarom soms aangezien voor een middelste bonte specht. Maar het rood van de middelste is een tint lichter en de middelste bonte specht heeft een meer wit ‘gezicht’. Zo ontbreekt er een zwarte rand langs de kruin.

Hoe hoog Spechtenkast?

Hang de nestkast op minimaal 2 meter hoog, maar 3 meter wordt sterk aanbevolen. Dit zorgt ervoor dat de specht minder kwetsbaar is voor roofdieren. Hierdoor geeft u de specht een veilige plek om te broeden en te schuilen. Hang de nestkast nooit in de volle zon.

Hoe groot is een specht?

De middelste bonte specht meet 20 tot 22 centimeter en is bij beide geslachten gelijk. Hij onderscheidt zich van de grote bonte specht door een grote rode koptekening, een zwarte koptekening die niet tot in de nek en de snavel doorloopt en bredere en halfronde witte schoudervlekken boven op de vleugels.