Hoe wordt het syndroom van Tietze vastgesteld?

Hoe wordt het syndroom van Tietze vastgesteld?

Er is geen specifieke test om het syndroom van Tietze vast te stellen. De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten en het lichamelijk onderzoek. Vaak wordt er een bloedonderzoek gedaan om andere oorzaken van de klachten uit te sluiten.

Heb ik Tietze test?

Een makkelijke test die je zelf kunt doen om in te schatten of je klachten afkomstig kunnen zijn van het syndroom van Tietze of costochondritis, is door met 1 vinger op de pijnlijke plek aan de ribben te drukken. Wordt de pijn daardoor erger? Dan is er een kans dat je het syndroom van Tietze of costochondritis hebt.

Waar voel je syndroom van Tietze?

Klachten bij het syndroom van Tietze U heeft pijn op 1 of meer plekken op de borst. Ook is er vaak drukpijn links of rechts naast het borstbeen. Vaak ontstaat de pijn opeens. De pijn kan erger worden bij bewegen, diep zuchten, niezen of hoesten.

Hoe lang duurt het syndroom van Tietze?

Deze aandoening kent een kortdurende en chronische vorm. De meeste mensen hebben er tijdens bepaalde perioden last van, bij sommigen zijn de klachten continu aanwezig. De diagnose Tietze wordt vaak ten onrechte gesteld bij mensen die last hebben van pijn op de borst, niet voortkomend uit een cardiaal (hart) probleem.

Wie is Tietze?

Het syndroom van Tietze is een goedaardige, maar vaak hevig pijnlijke, chronische ontsteking van de kraakbeenverbinding(en) in de borstkas tussen de ribben en het borstbeen. Het werd voor het eerst beschreven in 1921, door de Duitse chirurg Alexander Tietze (1864-1927).

Wat zijn de symptomen van het syndroom van Tietze?

Symptomen. Het syndroom van Tietze uit zich als een pijnlijke plek met soms milde zwelling ter hoogte van uw borst. De pijn treedt op bij bewegen, hoesten, niezen en bij druk. Soms wordt aan de kant van de zwelling een uitstralende pijn gevoeld in de arm.

Wat verergert Tietze?

Bij het syndroom van Tietze is het kraakbeen tussen het borstbeen en de ribben pijnlijk. De pijn zit meestal aan één kant. Bij hoesten en niezen kan de pijn erger worden.