Hoe word je reisspecialist?

Hoe word je reisspecialist?

Wil je een reisspecialist worden, dan is een opleiding via TAT voldoende. De opleiding is Erkend Kort Beroepsonderwijs. Na afloop ontvang je een wereldwijd erkend IATA diploma. Je krijgt tijdens de opleiding les in commerciële vaardigheden en bestemmingenkennis.

Welke twee competenties zijn belangrijk om een reisorganisator te zijn?

Welke competenties heeft een Reisprogrammeur nodig?

  • Financieel bewustzijn. Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit.
  • Klantgerichtheid. Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend.
  • Overtuigen.
  • Resultaatgerichtheid.
  • Uitdrukkingsvaardigheid.

Hoeveel verdien je als reisbureau medewerker?

Het aanvangssalaris van een Reisconsulenten en reisbureaumedewerkers bedraag meestal tussen de € 1.445 en € 2.244 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.695 en € 2.548 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat is een reisspecialist?

Een reisadviseur wordt ook wel Travel Consultant, Reisspecialist, Reisprofessional, Travel Agent of reisbureaumedewerker genoemd. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welke term je gebruikt, het is maar net wat voor jou het beste klinkt of die door jouw (toekomstige) werkgever op de functie wordt geplakt.

Wat is een reisagent?

Wat is, wat doet een reisagent? Je werkt in een reisbureau. Je verkoopt niet alleen reizen, je informeert en adviseert ook over het reisaanbod. Het is je vak om tussen de duizenden aanbiedingen snel en accuraat die reis te vinden die het beste past bij je klant of je stelt de reis zelf samen voor de klant.

Wat verdien je in de reisbranche?

Een Reisadviseur verdient (conform CAO reisbranche 2021) tussen de €1512 als beginner en €2357 euro in het hoogste segment, bij meerdere jaren ervaring binnen de zakelijke markt. Ervaring is namelijk de belangrijkste factor waar in de reisbranche het salaris van afhangt.

Wat doet een reisorganisator?

Een touroperator, ook wel reisorganisator genoemd, is een bedrijf dat pakketreizen samenstelt bestaande uit vervoer (zoals een chartervlucht), verblijf (zoals hotelovernachting), vervoer van de luchthaven naar het hotel en de diensten van een plaatselijke vertegenwoordiger van de reisorganisator, allemaal voor één …

Wat verdient een Reisadviseur?

Wat verdient een Reisadviseur? Een Reisadviseur verdient (conform CAO reisbranche 2021) tussen de €1512 als beginner en €2357 euro in het hoogste segment, bij meerdere jaren ervaring binnen de zakelijke markt. Ervaring is namelijk de belangrijkste factor waar in de reisbranche het salaris van afhangt.

Hoe verdient een Reisadviseur geld?

Ze verdienen dus voornamelijk aan het prijsverschil tussen wat ZIJ betalen en wat JIJ betaalt, maar dat betekent NIET altijd dat jij als KLANT (veel) extra moet betalen voor de service van het reisbureau ; waar jij zelf via Internet één reis tegelijk kunt boeken, boeken zij er natuurlijk heel veel tegelijk en bieden …

Wat verdient een reisadviseur?

Wat is ZRA?

De Personal Travel Agent is een zelfstandig reisadviseur (zra), een ondernemer die zijn/haar eigen klantenkring onderhoudt. Je bepaalt samen met de klant waar en wanneer je hem/haar adviseert.

Wat is een accommodatieverschaffer?

Agent = reisagent: vertegenwoordiger van een vervoersmaatschappij of accommodatieverschaffer en bemiddelaar tussen deze producent enerzijds en de consument anderzijds t.b.v., informatie en boekingen; bijv. reisbureau, generaal-agent,…