Hoe word je epidemioloog?

Hoe word je epidemioloog?

Hoe word je een Epidemioloog? Voor de functie van Epidemioloog is de WO masteropleiding Epidemiologie aan te raden. De Epidemioloog wordt dan opgeleid tot Epidemioloog A. Door daarna te gaan promoveren kan de Epidemioloog opgeleid worden tot Epidemioloog B.

Wat doet epidemioloog?

Wat is een epidemioloog? Epidemiologen zijn wetenschappers die ziekten bestuderen in grote groepen mensen. Ze analyseren de uitbraken van ziekten, zodat ze bestaande ziekten kunnen behandelen en toekomstige ziekte-uitbraken kunnen voorkomen.

Hoeveel epidemiologen in Nederland?

Om met dat laatste te beginnen: de Vereniging voor Epidemiologie (VvE) telt meer dan duizend leden, van wie er ruim zeshonderd zijn geregistreerd als epidemioloog A (zij hebben voldoende kennis van methoden en technieken en enige praktische ervaring) en ruim driehonderd als epidemioloog B (zij zijn bovendien …

Wat heeft een epidemioloog gestudeerd?

Toelating tot de opleiding staat open voor degenen die een door de VvE goedgekeurde vooropleiding hebben genoten, met voldoende inhoud ten aanzien van gezondheid en ziekten, te weten: geneeskunde, biomedische wetenschappen, biofarmaceutische wetenschappen en andere geselecteerde opleidingen (zie website VvE: www. …

Hoe viroloog worden?

Hoe word je een Viroloog? Een Viroloog heeft een wetenschappelijke opleiding voltooid en is zich daarna gaan specificeren in de virologie. Een sluitende WO-opleiding is de opleiding biomedische wetenschappen. Binnen deze opleiding leert een student over het ontstaan en verloop van ziektes.

Waarom is epidemiologie belangrijk voor de gezondheidszorg?

Het grote voordeel van epidemiologisch onderzoek is dat het de echte woon- en leefsituatie van mensen bestudeert, met alles wat daarbij komt kijken. Omdat de effecten niet bij proefdieren, maar direct bij mensen worden bekeken, zijn de resultaten direct bruikbaar.

Hoeveel mensen in NL hebben ALS?

Van de 100.000 mensen krijgen elk jaar 3 mensen ALS in Nederland. De ziekte komt alleen voor bij volwassenen. De klachten beginnen meestal als iemand tussen de 40 en 60 jaar is.

Hoe vaak komt ALS voor?

ALS in Nederland Het aantal nieuwe patiënten per jaar (incidentie) wordt geschat op 3 per 100.000 Nederlanders per jaar. Dat zijn omgerekend ongeveer 10 nieuwe patiënten per week. De prevalentie van ALS (het aantal patiënten op een bepaald moment) ligt tussen de 9 en 11 per 100.000 Nederlanders.

Waar kan ik virologie studeren?

Virologie en parasitologie – KU Leuven.