Hoe werkt een Hondenchip?

Hoe werkt een Hondenchip?

In de chip zit een microchip waarop het registratienummer is opgeslagen. Met behulp van een speciaal afleesapparaat kan dit registratienummer worden afgelezen. De chip doet verder niets in uw huisdier. Er zit geen batterij of andere energiebron in.

Hoe chip kat overschrijven?

Nadat uw hond of kat van een chip is voorzien, moet het geregistreerd worden. Er bestaan diverse databanken. Een GRATIS* service voor baasjes die gekozen hebben voor een BackHome chip is de website www.backhomeclub.nl. U kunt zelf een account aanmaken, de gegevens van uw huisdier invullen en, indien gewenst, wijzigen.

Waar kun je het beste je kat registreren?

Voor de registratie moet u uw gegevens aanmelden bij de NDG (dat kunt u zelf doen via de website van de NDG, maar de dierenarts kan het ook voor u verzorgen). Het gaat om uw naam, adres en een of meer telefoonnummers. Dat kost eenmalig € 5,90. U krijgt een NDG-pasje als bewijs van inschrijving thuisgestuurd.

Hoe zet ik de chip van mijn hond op mijn naam?

Het is niet mogelijk om het chipnummer van een hond over te schrijven naar een nieuwe eigenaar. De voormalige eigenaar dient in zijn/haar eigen profiel het chipnummer af te melden. Vervolgens kan de nieuwe eigenaar het chipnummer opnieuw registreren.

Wat als je kat niet gechipt is?

Als een kat een onleesbare microchip draagt, dan moet een nieuwe leesbare microchip ingeplant worden door een erkende dierenarts. Indien uw kat nog niet geregistreerd is bij CatID, dan moet uw dierenarts uw kat registreren in de CatID-databank.

Wat kost het chippen van je kat?

Kat chippen: de kosten De kosten van het chippen liggen tussen de €25 en €55,-. Dit is inclusief de chip en het plaatsen van de chip. Dit zijn eenmalige kosten.

Hoe verander ik het adres van mijn kat?

Als je kat geregistreerd is in CatID, kan je zelf je adres aanpassen. Of vraag je dierenarts om dit te doen. Als je kat geregistreerd is in een andere databank dan CatID, dan geef je de adreswijziging door aan deze databank.