Hoe werken groencertificaten?

Hoe werken groencertificaten?

Groencertificaten, echt duurzame energie Een energieproducent, leverancier of handelaar kan je elektriciteitsverbruik vergroeien met zogenaamde groencertificaten of garanties van oorsprong. Daarmee kan je aantonen dat dat een bepaalde hoeveelheid duurzame elektriciteit in Nederland is opgewekt.

Hoe groen is Vandebron?

WISE doet elk jaar onderzoek naar de duurzaamheid van Nederlandse stroomleveranciers. Vandebron werd in 2021 op duurzaamheid beoordeeld met een 9,6. Hiermee behoort het bedrijf bij de meest duurzame energieleveranciers van Nederland.

Hoe werken garanties van oorsprong?

Een Garantie van Oorsprong wordt ook wel een groencertificaat genoemd. Eén GvO is goed voor duizend kWh elektriciteit en geeft ook aan waar en hoe die hoeveelheid stroom in Europa duurzaam is opgewekt. Oftewel, per uitgegeven GvO is 1.000 kWh stroom met behulp van zon, wind, water of biomassa opgewekt.

Hoe lang krijg je certificaten voor zonnepanelen?

Deze groenestroomcertificaten worden 10 jaar lang toegekend vanaf de datum waarop de installatie gecertificeerd is. Ze zijn geldig gedurende 5 jaar.

Is groene stroom duurder dan grijze stroom?

Groene stroom is meestal duurder dan grijze stroom. Zeker als de stroom in Nederland opgewekt is. Omdat de vraag naar Nederlandse stroom toeneemt, is de prijs van Nederlandse garanties van oorsprong gestegen.

Is Vandebron onderdeel van Essent?

Vandebron wordt onderdeel van Essent om ongewijzigd verder te kunnen werken aan haar missie: de opbouw van een 100% duurzaam energienetwerk door klanten te verbinden met lokale groene energieproducenten. Door de krachtenbundeling met Essent kan Vandebron haar missie uitbouwen.

Waar haalt Vandebron gas vandaan?

Ook voor gas zit je goed bij Vandebron Omdat het nog niet mogelijk is om op landelijke schaal groen (bio) gas aan te bieden, leveren we aardgas uit Nederland met CO2 compensatie van de Gold Standard.