Hoe weet je of je de juiste maat schoenen hebt?

Hoe weet je of je de juiste maat schoenen hebt?

Een goede, comfortabele schoen is altijd iets groter dan je voet. Je tenen hebben namelijk de ruimte nodig om een beetje te bewegen. Ook de bal van je voet moet voldoende vrije ruimte hebben, zowel in de lengte als in de breedte. 1 cm extra ruimte geeft je voeten voldoende speling tijdens het lopen.

Hoe strak moet een wandelschoen zitten?

De tenen mogen niet de voorkant raken, ze moeten vrij in de schoen kunnen bewegen. Ook bij het afdalen (je moet zeker het ‘paadje’ een paar keer op en af lopen) mogen je tenen niet of nauwelijks de voorkant raken. Je voet moet stevig in de schoen zitten en niet schuiven. Daar krijg je blaren van.

Wat is een Confectieschoen?

Wat is OVAC? OVAC is een aanpassing aan uw eigen schoenen (dit zijn confectieschoenen). Zo kunt u op uw eigen schoenen blijven lopen en krijgt u toch die extra voorzieningen die uw voet nodig heeft.

Welke schoenen zijn geschikt voor brede voeten?

Merken als Peter Kaiser, Hassia, Gabor, Magnanni en Floris van Bommel hebben vaak breedtematen of vallen wat groter. Als je brede voeten hebt, zijn de schoenen van deze merken ideaal voor jou. Deze toffe merken bieden verschillende soorten schoenen aan.

Wat zijn semi-orthopedische schoenen?

Semi-orthopedische schoenen ofwel B-schoenen zijn speciale schoenen waarin wij orthopedische aanpassingen aanbrengen zodat ze jouw klachten verminderen of verhelpen. Ze lijken op confectieschoenen, maar hebben iets meer ruimte om een aanpassing of correctie in aan te kunnen brengen.

Wat is het verschil tussen orthopedische en semi-orthopedische schoenen?

Het verschil tussen orthopedische schoenen en semi-orthopedische schoenen is dat een orthopedische schoen volledig op maat gemaakt wordt. Een semi-orthopedische schoen is gemaakt uit een bestaande schoen die ruimte laat voor aanpassingen in het voetbed en andere ondersteunende maatregelen.