Hoe voorkom ik dat zilver zwart wordt?

Hoe voorkom ik dat zilver zwart wordt?

Hoe voorkom je dat zilver zwart wordt

  • Draag je sieraden!
  • Voorkom contact met zwavelhoudende materialen, zwavel maakt sieraden zwart.
  • Doe je sieraden af tijdens het sporten.
  • Zorg ervoor dat je sieraden zo min mogelijk in contact komen met vloeistoffen (water, desinfectiemiddel, chloor, parfum)

Hoe kun je voorkomen dat zilver zwart wordt?

Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxideren. Deze oxidatie is te zien door de verkleuring naar zwart….Tips tegen het zwart worden van zilveren sieraden

  • Doe uw zilveren sieraden af als u heftig transpireert.
  • Zorg dat uw zilveren sieraden niet (overmatig) in contact komen met bovenstaande zwavelhoudende stoffen.

Wat is het beste zilver te onderhouden?

Het beste om zilver goed te onderhouden is “bruneren”. Bruneren is een oppervlakte behandeling van het zilver. Hierdoor worden de krassen vervaagd en wordt het oppervlak met eigen zilver glad gemaakt. Hierdoor is het zilver minder gevoelig voor oxidatie en is het weer als nieuw.

Wat is een mildere manier van zilver schoonmaken?

Een mildere manier van zilver schoonmaken is je sieraden schoonmaken met behulp van zogenaamd geprecipiteerd krijt of champagne krijt. Dit is verkrijgbaar bij de betere drogist. Maak een dun papje van water, krijt en een paar druppels vloeibare zeep.

Hoe kun je zilver schoon krijgen zonder poetsen?

Zilver schoon krijgen zonder poetsen warm water met soda voeg aluminiumfolie toe met zilver verwarm evt tot bijna koken. Gewoon even je zilver in azijn leggen en net zoals eerst. Wil je je ketting weer mooi zilver krijgen, leg hem dan een hele nacht of dag in een glas cola.

Hoe maak je uw zilver schoon en glanzend?

Het zilver is meteen als nieuw. Uw zilver weer mooi schoon en glanzend door ze in een panty (dichtgeknoopt) mee te laten wassen in de wasmachine. Zilver krijg je het beste schoon met een vochtige spons en krijtpoeder (bij de drogist). Wrijven, afspoelen en afdrogen.