Hoe verwijzen naar parlementaire stukken?
Je verwijst op de volgende manier naar een Kamerstuk: Kamerstukken I (of II, schuingedrukt), gevolgd door het parlementaire zittings- of vergaderjaar, een komma, het dossiernummer, een komma, de afkorting ‘nr. ‘, het ondernummer, een komma, de afkorting ‘p. ‘ en het paginanummer.
Hoe verwijs je naar een verordening?
Een beperkt aantal richtlijnen en verordeningen wordt veelal aangehaald met een korte roepnaam. Het verdient aanbeveling om deze roepnamen, indien toegepast, in de afkortingenlijst of in een voetnoot te verklaren met de ernaast genoemde aanduiding.
Wat zijn parlementaire stukken?
Het gaat daarbij om drie hoofdsoorten: Kamerverslagen (Handelingen), Kamerstukken en Kamervragen. Vrijwel al deze documenten zijn online opvraagbaar via diverse websites. Welke zoekingang (website) het beste kan worden gekozen, hangt af van de periode waarin de stukken zijn gepubliceerd.
Hoe refereren naar wetsartikel?
Voor het verwijzen naar een wetsartikel volgens de APA-stijl raden wij je het volgende aan:
- Zoek op wetten.overheid.nl de wet op. Alle wetten zijn daar gepubliceerd.
- Ga op zoek naar de citeertitel van de wet.
- Zoek datum van de inwerkingtreding van de wet.
- Noteer de datum waarop je de wet hebt geraadpleegd.
Waar vind je parlementaire stukken?
Hoe zoek ik in parlementaire documenten? Indien u snel enkel op trefwoord wilt zoeken kunt u het eenvoudige zoekveld gebruiken op www.officielebekendmakingen.nl. U kunt ook uitgebreid zoeken in parlementaire documenten via het daarvoor bestemde zoekformulier.
Waar vind ik wetsgeschiedenis?
Op Overheid.nl vindt u de teksten van geldende wet- en regelgeving vanaf 1 mei 2002 inclusief de wet- en regelgeving die na deze datum is vervallen, ministeriële regelingen vanaf 1 mei 2003, verdragen vanaf 1 januari 2005 en beleidsregels (circulaires), regelgeving van ZBO’s en de PBO vanaf 1 mei 2005.