Hoe vaak moet je een kat ontvlooien?

Hoe vaak moet je een kat ontvlooien?

Voor het beste resultaat wordt geadviseerd om de behandeling voor het ontvlooien van kittens en katten elke vier weken te herhalen omdat dan de werking van de natuurlijke ingrediënten afneemt.

Kan een huiskat vlooien krijgen?

Hoewel binnenkatten een lager risico lopen op het krijgen van vlooien (evenals andere parasieten zoals teken en wormen) kunnen ze toch besmet geraken.

Waarom krijgen katten vlooien?

Katten worden eigenlijk nooit besmet door contact met andere dieren. Een vlo zal nooit van het ene dier op het andere dier springen, waarom zou het? Ze worden besmet als ze in een omgeving komen waar vlooien zitten. Dit kan in huis zijn (het hele jaar door) of buiten in de warmere periodes.

Hoe vaak mag een kat een vlooien pipet?

Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.

Is het nodig om een binnenkat te ontvlooien?

Ook binnenkatten! Vlooien zijn vervelende kleine beestjes die zich prima thuis voelen bij u in huis. Zij kunnen bij u en uw kat jeuk veroorzaken. Het is verstandig uw kat te behandelen met een antivlooienmiddel ook als deze geen vlooien heeft.

Wat moet je doen als je kat vlooien heeft?

Vlooien zijn kleine parasieten in de vachten van onze huisdieren. Zij voeden zich met het bloed van hun gastheer en veroorzaken jeuk bij mens en dier. Herhaaldelijke infecties met vlooien vormen een verhoogd risico op het ontwikkelen van een vlooienallergie.

Hoeveel tijd tussen ontvlooien?

ontwormen en ontvlooien mag niet tegelijk met vaccineren. Altijd 1-2 weken tussen laten zitten.

Hoe lang tussen Vlooienpipet?

U brengt de inhoud van de pipet volgens de gebruiksaanwijzing op het dier aan en herhaalt dit iedere 3-4 weken. Nieuw zijn de kauwtabletten, deze hebben een werkzaamheid van 1 of 3 maanden (afhankelijk van het middel) tegen vlooien (en sommige ook tegen teken).