Hoe vaak bloeit Kamperfoelie?

Hoe vaak bloeit Kamperfoelie?

Kamperfoelie soorten

Wetenschappelijke naam Type Bloeitijd
Lonicera involucrata var. ledebourii Heester April, Mei, Juni, Juli
Lonicera x brownii ‘Dropmore Scarlet’ Heester Mei, Juni, Juli, Augustus
Lonicera x tellmanniana Heester Mei, Juni

Waarom ruikt Kamperfoelie s avonds?

De bloemen beginnen te geuren bij schemering en trekken veel insecten aan. Na de bloei vormen zich kleine paars-zwarte bessen. De Lonicera henryi kan zo’n 3 tot 4 meter worden.

Wat is de sterkst geurende kamperfoelie?

Struikkamperfoelie – Lonicera fragrantissima: De struikkamperfoelie of winterkamperfoelie groeit als een heester met een vrij open structuur. Hij bloeit van december tot april en geurt overdadig. Deze kamperfoelie geurt het sterkste van alle familieleden.

Hoe snel groeit een kamperfoelie?

Goed om te weten – Hoe snel groeit een Kamperfoelie en zijn ze bestand tegen ziektes? Onder de ideale omstandigheden groeien deze klimplanten zo’n 30-70 cm per jaar. Ze bloeien al in het eerste jaar na aanplanten. De Lonicera klimplanten zijn soms gevoelig voor bladluis en meeldauw, een schimmelziekte.

Wanneer bloeit kamperfoelie?

Bloei van Kamperfoelie. Kamperfoelie. Wanneer Kamperfoelie bloeit, hangt af van de soort. De meeste soorten bloeien echter in juni en juli. Er zijn soorten verkrijgbaar in allerlei kleuren als wit, geel, roze, rood en paars en vaak hebben de bloemen zelfs meerdere kleuren tegelijk. Als de plant op een juiste plek is geplant en veel zon vangt,

Waar vind je kamperfoelie?

Mede hierdoor zijn ze ontzettend populair en vind je ze veelal terug in de Nederlandse tuinen. Voor het krijgen van een volle en compacte kamperfoelie kun je het beste jaarlijks even snoeien. Zo stimuleer je vertakkingen, voorkom je kale plekken en zullen er uiteindelijk meer bloemen groeien.

Wanneer kun je kamperfoelie snoeien?

De beste periode om de kamperfoelie te snoeien is in maart. Snoei te lange en oude takken flink terug. Als resultaat zal je plant veel jonge scheuten krijgen en rijkelijk bloeien in de zomermaanden. Geef je kamperfoelie na de snoeibeurt wat extra koemestkorrels en hij zal je dankbaar zijn.