Inhoudsopgave
Hoe schrijf je een goed onderzoeksvoorstel?
Structuur van het onderzoeksvoorstel
- Achtergrondinformatie. Onderwerp. Probleemgebied.
- Probleem-, vraag- en doelstelling. Definitie van het probleem. Doel van je onderzoek.
- Onderzoeksplan en -overzicht. Onderzoeksmethoden. Hoofdstukken die in je scriptie volgen.
- Bronnen. Die je gaat gebruiken. Die je hebt gebruikt.
Wat valt onder probleemstelling?
De hoofdvraag of probleemstelling is een vraag of korte stelling waarin je precies samenvat wat je in je scriptie gaat onderzoeken.
Wat is een probleemstelling voorbeeld?
Voorbeeld probleemstelling die duidelijk aanstuurt op een doel Werknemers van Rabobank Nederland zijn ongemotiveerd, nadat de Rabobank een nieuwe ontslagronde heeft aangekondigd. Dit terwijl de werkdruk hoog is en blijft. Het risico op meer ziekte-uitval dreigt hierdoor.
Is een probleemstelling een vraag?
Een goede probleemstelling (ook wel de hoofdvraag of centrale vraagstelling genoemd) is een kernachtige vraag en heeft de volgende kenmerken: Vraagvorm: ondanks dat het gaat om een probleemstelling. Eén zin: één korte en duidelijke zin (als deze erg lang wordt dan liever opsplitsen in deelvragen)
Wat is de inhoud van een onderzoeksvoorstel?
Inhoudsopgave. De inhoudsopgave verschaft de lezer een overzicht van de opbouw van het onderzoeksvoorstel, zodat bepaalde onderdelen snel vindbaar zijn. In de inhoudsopgave worden de volgende onderdelen opgenomen: Inleiding, theoretisch kader, hoofdvraag en deelvragen, methode van onderzoek, planning en bronnenlijst.
Wanneer is een probleemstelling een vraag?
Wanneer de probleemstelling ook een vraag is dan is deze eigenlijk m.i. gelijk aan de hoofdvraag. Bij andere bronnen zie ik dat wanneer er zowel een probleemstelling als hoofdvraag/centrale onderzoeksvraag de probleemstelling de volgende eigenschappen heeft: 1.Beschrijft het probleem of vraagstuk 2.
Wat zijn typen en voorbeelden probleemstelling?
Typen en voorbeelden probleemstelling. De probleemstelling zet over het algemeen aan tot het schrijven van een gericht betoog in plaats van een doelloze beschrijving van fenomenen. Dit betoog verschaft stap voor stap inzicht in verbanden tussen de verschijnselen, gebeurtenissen, ontwikkelingen, factoren, etc.
Wat is je proposal of onderzoeksvoorstel?
Doel van je proposal/onderzoeksvoorstel. Je proposal of onderzoeksvoorstel gaat in op de bestaande literatuur omtrent het probleem dat jij wilt onderzoeken, de onderzoeksvragen waar je antwoord op wilt, de methoden die je daarvoor wilt gebruiken, het onderzoeksplan dat je hebt opgesteld en de belangrijkste bronnen en referenties die je gaat