Hoe plant je allium bol?

Hoe plant je allium bol?

Graaf een ondiepe geul van circa 15 cm. diep en maak de grond goed los alvorens u gaat planten. Leg de allium bollen met de punt omhoog in de grond en strooi er enkele centimeters aarde overheen. Geef de bloembollen altijd een beetje water na het planten.

Hoe lang bloeien Alliums?

Allium, zoals de botanische naam van sierui luidt, is een bolgewas. Ze worden geschaard onder de voorjaarsbloeiende bollen en dat betekent dat ze net als krokussen, narcissen en tulpen in het najaar de grond in moeten. Bloeien doen ze echter pas, nadat deze bolgewassen zijn uitgebloeid, namelijk vanaf half mei-juni.

Is allium meerjarig?

Het merendeel van de Allium zijn meerjarige bollen. Bij het rooien van de grotere soorten vormen 2 bollen samen één plant. Een bol wordt verkocht en de andere weer geplant. Na de bloei kunnen ze jarenlang blijven staan.

Hoe plant je lelies?

Plant uw leliebollen goed op diepte, minimaal 10 cm grond bovenop de bol. Bij erg dikke lelie bollen mag dit ook gerust 15 cm zijn. Diep planten is belangrijk omdat de lelie ook stengelwortels maakt. Stengelwortels zijn belangrijke wortels die al gevormd worden zodra de lelie boven de grond komt.

Hoe lang bloeit de Sierui?

De voeding van de Allium

Soort Kenmerken Bloeimaand
Allium giganteum de grootste juni – juli
Sierui ‘Gladiator’ geschikt als snijbloem juni – juli
Allium ‘Globemaster’ doorbloeier mei
Allium karataviense wit en grijsgroen mei – juni

Hoe lang bloeien Sieruien?

De bloeiperiode begint al tamelijk vroeg in het voorjaar – vanaf april. Zodra de eerste groene blaadjes uitlopen, duurt het maar enkele weken totdat de plant volledig bloeit. Laatbloeiende soorten bloeien ook nog in oktober. De decoratieve zaaddozen blijven nog lang aan de plant.