Hoe oud bankafschrift hypotheek?

Hoe oud bankafschrift hypotheek?

Kopie bankafschrift (geen printscreen) De hypotheekaanbieder wil zeker weten dat het opgegeven rekeningnummer van jou is. Daarom willen ze een kopie van je bankafschrift, waarop duidelijk je naam en adres staan. Het afschrift mag niet ouder zijn dan een maand en het mag ook geen printscreen zijn.

Hoe lang houden banken gegevens bij?

Banken zijn verplicht om afschriften 10 jaar bij te houden. Dat is een verjaringstermijn die heel gebruikelijk is in het burgerlijk recht, en dus meestal voorkomt. Na 10 jaar zijn banken verplicht om die informatie te verwijderen, vanwege de dataprotectieregels (GDPR).

Hoe Moet ik digitaal bankafschriften bewaren?

Ook digitale bankafschriften bewaren voor een periode van vijf jaar is slim. Daarbij moet je wel op de volgende twee zaken letten, waarvan de eerste hoogstwaarschijnlijk nieuw voor je is: Digitaal ontvangen bankafschriften moet je verplicht digitaal bewaren.

Hoe kun je een afschrift downloaden van je bankrekening?

Zo kun je een afschrift van je Betaalrekening downloaden: Log in op Mijn ING en klik op ‘Service’. Klik vervolgens op ‘af- en bijschrijvingen downloaden’. Selecteer de rekening en de periode waarover je het afschrift wilt opvragen.

Wie bewaart de bankafschriften?

Een bank bewaart niet zo zeer de bankafschriften, maar wel de volledige administratie waar die afschriften een weergave van zijn. Een bank zal tot tien jaar terug vrij eenvoudig gegevens over jouw betalingsverkeer nog beschikbaar kunnen maken.

Wat zijn de bankafschriften van jouw hypotheek?

De bankafschriften van jouw betaal- en spaarrekeningen zijn een voorbeeld van de documenten die je moet aanleveren bij het aanvragen van jouw hypotheek. Wil je weten wat je nog meer nodig hebt? Download dan de gratis checklist Documenten hypotheekadvies voor je eerste woning van Knab.