Hoe neem je insuline mee in het vliegtuig?

Hoe neem je insuline mee in het vliegtuig?

Insuline en vliegreizen U mag insuline meenemen in uw handbagage in de (onaangebroken) originele verpakking. Dat hoeft niet in een doorzichtige plastic zak. Als u de insuline namelijk in uw koffer vervoert, zal de insuline in het kofferruim bevriezen. De insuline is dan niet meer werkzaam.

Wat is Diabetespaspoort?

Diabetespaspoort meenemen Hierin staan uw behandelingen, uw medicijnen en de resultaten van uw onderzoeken. Mocht u onwel worden, dan kunnen omstanders of zorgverleners zien dat u diabetes heeft. Een diabetespaspoort is verkrijgbaar via de website van DVN.

Welke temperatuur insuline bewaren?

Insuline kan absoluut niet tegen te hoge of te lage temperatuur. Het verliest dan snel zijn werkzaamheid. Een te hoge temperatuur (meer dan 25°C) ontstaat al gauw als insuline wordt blootgesteld aan volle zon of aan een tropisch warme omgeving. Ook bevriezen en temperaturen onder 2° C moet u vermijden.

Hoe kom ik aan een diabetes paspoort?

U kunt het gratis diabetespaspoort aanvragen bij uw bestelling via MijnBosman.com of telefonisch via 0800-0662. U kunt dit gratis nummer ook bellen als u vragen heeft over het diabetespaspoort.

Hoe lang kun je insuline buiten de koelkast bewaren?

Bewaar de aangebroken insuline op kamertemperatuur. Buiten de koelkast is de aangebroken insuline bij een temperatuur tot 35 graden een maand houdbaar. Leg insuline niet in direct zonlicht!

Welke hulpmiddelen zijn er voor diabetes?

Soorten diabeteshulpmiddelen

  • Insulinepomp.
  • Insulinepen.
  • Prikpen en lancetten.
  • Teststrips.
  • Bloedglucosemeter.

Hoelang insuline bewaren?

Niet gebruikte insuline bewaar je best bij 2-8°C ( bv. in de groentelade van je koelkast) en is tot de vervaldatum houdbaar; insuline in gebruik bewaar je op kamertemperatuur (maximum 4 weken houdbaar).

Hoe lang is NovoRapid houdbaar na openen?

NovoRapid injectieflacon/NovoRapid Penfill/NovoRapid FlexPen/NovoRapid InnoLet/NovoRapid FlexTouch Tijdens gebruik of wanneer meegenomen als reserve: het product mag maximaal 4 weken bewaard worden. Bewaren beneden 30°C.

Hoelang insuline uit koelkast?

Bewaar de insuline niet in de diepvries; bevroren insuline verliest namelijk zijn werking. Haal de insuline minstens een uur voor gebruik uit de koelkast. Koude insuline injecteren, kan vervelend aanvoelen.

Wat mag je aan medicijnen meenemen in het vliegtuig?

Er mag meer dan 100 milliliter medicijnen en babyvoeding in uw handbagage zitten: Neemt u medicijnen mee? Dan moet u op verzoek een doktersrecept kunnen overhandigen of kunnen aantonen dat de medicijnen op naam staan.

Kan je de pil meenemen in het vliegtuig?

Je kunt de pil, pleister of ring niet in het bagageruim van een vliegtuig vervoeren aangezien het daar te koud is. De betrouwbaarheid van je anticonceptiemiddel kan dan niet meer worden gegarandeerd. Neem het dus altijd mee in je handbagage.