Hoe masseer je een stijve nek?

Hoe masseer je een stijve nek?

Massage en cupping Een massage is de beste manier om stijven spieren in nek en schouders los te krijgen. Met speciale technieken kunnen knopen in de spieren losgemaakt worden. Dit kan tijdens de massage pijnlijk zijn, maar daarna kun je vaak duidelijk merken dat je meer bewegingsruimte hebt aan je nek en schouders.

Welke massage bij nekpijn?

Als je erg last hebt van nekpijn zou ik kiezen voor een holistic pulsing behandeling waarbij je kan aangeven waar je pijngrens zit, en van daaruit kunnen dynamische stretches toegepast worden om ruimte te maken. Als er meer ruimte is ontstaan kunnen er wat spieren worden opgerekt in deze regio.

Hoe voorkom je nekpijn?

Nekpijn is niet alleen vreselijk vervelend, ook houd het vaak de klachten in stand. Want door die pijn probeer je de nek te ontzien terwijl blijven bewegen juist het herstel bespoedigt… Door pijnstillers te gebruiken (bij voorkeur paracetamol) verminder je de pijn.

Wat kan de nek pijn doen?

Ook na een val of stoot, bijvoorbeeld bij sporten, kan de nek pijn doen. Of tocht en kou een rol spelen is niet zeker. Stijve spieren: U kunt een spier verrekt hebben. De nekspieren kunnen ook stijf worden als reactie op pijn. Soms kunnen de spieren aan een kant van uw nek zo strak, hard en stijf zijn, dat het lijkt alsof uw nek vast zit.

Wat zijn pijnstillers tegen de nek?

Pijnstillers tegen pijn in de nek. Nekpijn is niet alleen vreselijk vervelend, ook houd het vaak de klachten in stand. Want door die pijn probeer je de nek te ontzien terwijl blijven bewegen juist het herstel bespoedigt… Door pijnstillers te gebruiken (bij voorkeur paracetamol) verminder je de pijn.

Kan nekpijn samengaan met stijfheid?

Nekpijn kan samengaan met stijfheid en minder goed kunnen bewegen van de nek. Nekpijn kan komen door overbelasting of een verkeerde beweging. Meestal is er geen duidelijke oorzaak. Blijf (voorzichtig) bewegen, ook al heeft u pijn.