Hoe maakt men alcoholvrije gin?

Hoe maakt men alcoholvrije gin?

De distillatie van alcoholvrije gin, ofwel kruiden destillaat, is hetzelfde proces als bij alcoholhoudende gin. Maar dan zonder de alcohol. Het basis ingrediënt is, net als bij echte gin, jeneverbes. Deze wordt gecombineerd met botanische kruiden, zoals citroen en kardemom.

Hoe drink je alcoholvrije gin?

  1. Begin met een mooi long drink glas of copa glas voor je gin tonic.
  2. Doe hier een grote ice cube / ijsbal in.
  3. Leg ook je garnering al in je glas.
  4. Meet met een barmaatje 45 ml van de alcoholvrije gin af en schenk dit in het glas.
  5. Top af met een goede premium tonic.
  6. Even roeren met een barlepel et voila.

Hoelang is alcoholvrije gin houdbaar?

Ongeopend zijn Seedlip Spice 94, Grove 42 & Garden 108 tenminste twee jaar houdbaar. De houdbaarheidsdatum vind je op de onderkant van de fles. Eenmaal geopend, raden we je aan de fles binnen 6 maanden te consumeren. Het is niet nodig Seedlip in de koelkast te bewaren.

Waarom is alcoholvrije gin zo duur?

Anders dan bier of wijn zonder alcohol, gaan de prijzen bij de alcoholvrije gin, ook wel botanical of kruidendestillaat genoemd, wél door het dak.

Is alcoholvrije wijn een dikmaker?

Wijn met alcohol bevat 82 tot 96 kcal per 100 ml, afhankelijk van het type wijn, terwijl alcoholvrije wijn 18 kcal per 100 ml bevat. Wat calorieën betreft zijn alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn dus gezondere alternatieven.

Welke Seedlip is het lekkerst?

Bij een neutrale tonic zal de smaak van de Seedlip uiteraard het meest tot zijn recht komen. Wil je de smaak van de gekozen Seedlip extra accentueren kies je voor de Spice 94 best een kruidige tonic en voor de Grove 42 een fruitige. Met de Seedlip 108 kan je volgens ons alle kanten uit.

Kan gin bederven?

Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking. Wijn en alcoholische drank hoeft geen THT-datum te bevatten.

Hoe lang blijft gin houdbaar?

Gin is in principe onbeperkt houdbaar. Het gaat dus meer om de kwaliteit van de gin dan de houdbaarheid. Gebruik hierbij zien, ruiken en proeven. Als de kleur verandert, het niet lekker ruikt of niet goed smaakt, dien je het product weg te gooien.