Hoe maak je zelf een slinger?

Hoe maak je zelf een slinger?

Doe een dun laagje lijm op dit deel en verwijder het papier. Strooi wat gouden glitter over het plakkerige deel van het blad en laat het drogen. Herhaal dit met de rest van de bladeren. Lijm ten slotte elk steeltje aan een eind garen en laat je DIY-slinger drogen.

Wat is een slingertje?

naamw. (m.) Uitspraak: [ˈslɪŋər] Verbuigingen: slinger|s (meerv.) 1) lint van papier of ander materiaal als versiering Voorbeeld: `bij een verjaardag slingers ophangen in de kamer` 2) heen en weer bewegend gewic…

Hoe maak je een stoffen slinger?

Heb je een stof waarbij het niet uitmaakt? Dan kun je de stof vouwen en meerdere lagen tegelijk knippen of snijden. Leg twee vlaggetjes met de goede kant van de stof op elkaar en stik langs de rand met ongeveer 0,5 cm naadtoeslag. Knip vervolgens de naadtoeslag weg tot vlak langs de naad.

Hoe maak je vlaggetjes van papier?

Knip eerst uit wit papier een driehoek, zo groot als jij mooi vindt. Je kan dit slim doen door het papier dubbel te vouwen en aan de ene kant een halve driehoek te knippen. Zo heeft je driehoek gelijke zijden. Vervolgens leg je dat sjabloon op het mooie papier en trek je zoveel vlaggetjes over als je zelf wilt.

Hoeveel vlaggetjes aan een slinger?

Het makkelijkst is dat je die vorm op een stuk papier of karton tekent en je dat dan gebruikt om op je stof te leggen. Zo ben je er zeker van dat al je vlaggetjes even groot zijn. Bepaal hoeveel vlaggen je aan je slinger wil en doe dat maal twee.

Hoe maak je vlaggetjes?

  1. 1 Stap 1: meten en tekenen. Eerst moet je de grootte van je vlaggetjes kiezen en de vorm, wij namen driehoekjes van ongeveer 19 cm lang.
  2. 2 Stap 2: vlaggetjes maken. Leg twee driehoekjes op elkaar en speld ze vast.
  3. 3 Stap 3: draaien en strijken.
  4. 4 Stap 4: vastmaken.
  5. 5 Stap 5: Bewonder.

Hoe haak je een vlaggetje?

Haakpatroon voor vlaggetjes

  1. Toer 1: Haak 2 losse.
  2. Toer 2: Haak in de 2de losse vanaf je haaknaald 2 vasten gevolgd door 1 losse.
  3. Toer 3: Keer je werk en haak in de laatste vaste van de vorige toer 1 vaste.
  4. Toer 4: Keer je werk, begin met 1 vaste in de eerste 2 vasten, in de laatste vaste doe je weer 2 vaste.

Hoelang is een vlaggenlijn?

Ook de afmetingen van de vlaggenlijnen kunnen verschillend zijn. Sommige lijnen zijn tot wel ongeveer 10 meter waarvan 6 meter met vlaggen is gevuld, en dus genoeg meter koord aan weerszijden voor gemakkelijke en snelle bevestiging. Maar we hebben ook de vlaggenlijn van 6 meter of 2.5 meter.