Hoe krijg je brokgevoel weg?

Hoe krijg je brokgevoel weg?

Logopedie. Soms kan logopedie behulpzaam zijn bij het bestrijden van de klacht. U leert dan oefeningen waarbij u leert de keel- en halsspieren beter te ontspannen. Als het brokgevoel niet verdwijnt of als er klachten bijkomen, vraag dan een nieuw onderzoek aan.

Hoe ontstaat brokgevoel?

De slokdarmingang is een kringspier die bij een aantal mensen een te hoge spanning heeft. Dit kan als een brokgevoel aanvoelen. Schrapen van de keel en kuchen verhoogt juist deze spanning, waardoor de klacht blijft. Bij mensen met een middenrifbreuk werkt het klepmechanisme tussen slokdarm en maag niet goed.

Hoe ontspan ik mijn strottenhoofd?

Nog een eenvoudige maar krachtige oefening die globusklachten en soms ook de kriebelhoest kan verhelpen is gapen. Tijdens het gapen beweegt je strottenhoofd omlaag, waarbij de spieren die zich aanspannen tijdens spreken en slikken worden ontspannen.

Wat kan ik doen bij globusgevoel?

Vaak kan het globusgevoel verlicht worden door wat te eten, te drinken of te huilen. Ook kan gapen verlichting geven. Dan beweegt het strottenhoofd omlaag, waarbij de spiergroep die zich normaal aanspant tijdens het spreken en slikken zich ontspant.

Hoe ontspan je je halsspieren?

Ga rechtop zitten en draai je hoofd een beetje naar rechts. Masseer gedurende 1 minuut met je linkerhand je nek met zachte kneedbewegingen. Draai je hoofd nu juist een beetje naar links en masseer gedurende 1 minuut met je rechterhand. Hierdoor ontspannen je nekspieren meteen.

Kan er iets vastzitten in je luchtpijp?

Een vreemd voorwerp in de luchtwegen is een element dat daar niet thuishoort, dat kan vastraken en de luchtpijpen verstoppen. Doordat de ademhaling belemmerd wordt, raakt er geen zuurstof meer in het bloed.

Kan er iets in je luchtpijp komen?

Bij verslikking komt er voedsel of vloeistof in de luchtpijp of neus terecht in plaats van in de slokdarm. Daarnaast kan er stof of vuil in de luchtpijp terecht komen. De neus en luchtpijp gebruik je om mee te ademen.