Hoe krijg ik mijn lens eruit?

Hoe krijg ik mijn lens eruit?

Gebruik de wijsvinger van uw niet-dominante hand om uw bovenste ooglid omhoog te trekken. Gebruik de middelvinger van uw dominante hand om uw onderste ooglid omlaag te trekken. Knijp de lens voorzichtig tussen de vingertoppen van uw wijsvinger en duim om hem omlaag uit uw oog te halen. Vouw of knijp niet onnodig hard.

Kunnen lenzen verschuiven?

Een contactlens is aangepast op de vorm van je hoornvlies. De hoornvlies is bol, vandaar dat contactlenzen dat ook zijn. Hierdoor zouden ze goed op hun plek moeten zitten. Maar als je rare oogbewegingen maakt of bijvoorbeeld wrijft in je ogen kan hij soms verschuiven.

Hoe haal je lenzen eruit met nepnagels?

Even je oog goed open doen, en dan met 2 vingers je oog chinees maken, dus schuin dicht trekken, dan komt er lucht onder de lens en valt hij er uit.

Hoe krijg je je lenzen uit met lange nagels?

Heeft u erg lange nagels dan kan het moeilijk zijn de lenzen uit de houder te pakken. Lenzen zijn erg gevoelig en kunnen beschadigd raken door de nagels. Om dat te voorkomen moet u de lens met het topje van de wijsvinger uit de houder pakken en het contact tussen de lens en de nagel vermijden.

Doet lenzen in doen pijn?

Als uw lenzen na een schoonmaakbeurt nog steeds pijn doen, is het van belang dat u de lenzen direct weer uit uw ogen haalt en contact opneemt met uw contactlensspecialist. Misschien heeft u andere lenzen nodig, of wordt de pijn veroorzaakt door een onderliggende aandoening.

Hoe krijg je makkelijk lenzen uit?

We leggen het uit:

  1. Zorg ervoor dat je handen schoon en droog zijn.
  2. Buig je hoofd wat naar voren en maak je ogen groot.
  3. Plaats je linkerhand onder je oog.
  4. De wijsvinger van je rechterhand doe je in de buitenste ooghoek en daarna trek je je ooghoek richting je oor.
  5. Knipper met je oog en je lens valt zo in je hand.

Hoe haal je je lenzen er uit?