Inhoudsopgave
Hoe komt een bloemkool Paars?
De paarse bloemkool dankt zijn kleur aan antioxidanten van de rode kool. Om de paarse kleur te behouden kan de bloemkool het beste gestoomd worden, bij koken verliest de bloemkool zijn kleur.
Hoe kweek je paarse bloemkool?
Deze teeltwijze vraagt de hele winter verzorging. Eind september, begin oktober zaai je onder koud glas, meestal in de grond van de serre of de platte bak. Soms wordt ook in kistjes gezaaid en verspeend. Als de planten 2 tot 3 bladeren hebben (begin november), plant je ze in potten van 10 tot 12 cm diameter.
Welke meststof voor bloemkool?
Bloemkool stelt hoge eisen aan de bodemvruchtbaarheid; geef dus ruime hoeveelheden compost, liefst verrijkt met koemestkorrels of andere stikstofrijke mest. Ook een extra toevoeging met houtas is nuttig vanwege de extra kalium.
Hoe bloemkool afdekken?
Traditioneel dekken telers de bloemkool af door de bladeren over de bloemkool heen te vouwen, eventueel samengebonden met een elastiek. Wanneer je bloemkool niet afdekt, dan zal deze door invloed van zonlicht vergelen. Dit heeft verder geen invloed op de smaak.
Waar smaakt paarse bloemkool naar?
Product omschrijving. Paarse bloemkool heeft een typische koolsmaak en dankt zijn smaak en kleur aan antioxidant van de rode kool. Het ziet er erg leuk en decoratief uit en is een gezonde afwisseling op het bord. Paarse bloemkool verliest zijn kleur bij koken.
Is paarse bloemkool natuurlijk?
De paarse bloemkool is een bloemkool zoals je die nog nooit hebt gezien, en dat 100% natuurlijk. De smaak is zachter dan van de witte bloemkool. Paarse bloemkolen hebben een zeer goede smaak die ook mensen die niet zo van bloemkool houden kan overtuigen. Stoom de paarse bloemkool voor een mooi kleurbehoud.
Wat is de oorspronkelijke kleur van bloemkool?
De bloemkool bestaat uit nog ongedifferentieerde bloemknoppen, in tegenstelling tot broccoli. Er zijn bloemkoolrassen met witte, paarse, oranje of groene bloemkolen.
Wat is een Koolkraag?
Koolkraag is een kraag van kunststof of karton rond de voet van een kool. Koolkraag – kraag van kunststof of karton rond de voet van een kool, waardoor de koolvlieg daar geen eitjes kan leggen. Deze is gemakkelijk zelf te maken, maar is ook kant-en-klaar te koop.
Hoe lang moet bloemkool groeien?
Na het planten staat de bloemkoolplant ongeveer 10 dagen stil in de groei. Na die 10 dagen, duurt het nog ongeveer 5 tot 6 weken voordat de aanmaak van de kool begint. De bloemkool mag vanaf het ogenblik dat de kool zich vormt geen nieuwe bladeren meer aanmaken.
Hoe lang duurt het voordat je bloemkool kan oogsten?
Bloemkool oogsten Afhankelijk van het ras en de zaaiperiode kun je vanaf juni tot april de bloemkolen oogsten. Zodra de bloemkolen groot genoeg zijn kun je de kool oogsten door de steel los te snijden. Bloemkool is het lekkerste wanneer je deze dezelfde dag nog opeet.
Kun je doorgeschoten bloemkool eten?
Je kunt ze net zo verwerken als gewone bloemkool. Lekker in de wok, gekookt, gestoomd, gestoofd, of gebakken. Je kunt alles eten, dus je hoeft niets weg te gooien.
Is paarse bloemkool gezond?
Een paarse bloemkool is niet alleen lekker en gezond, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Je zou bijna denken dat dit gefotoshopt is, maar nee, deze kool is gewoon zo te koop. Nieuwsgierig geworden? Wij vertellen je wat je moet weten, voordat je met deze prachtige paarse vriend de keuken in duikt.