Hoe kom ik aan een hondenpaspoort?

Hoe kom ik aan een hondenpaspoort?

Hoe vraag ik een paspoort voor mijn hond aan?

  1. Registratie eerste eigenaar. Om bij de dierenarts een paspoort aan te vragen en te laten registreren, moet de eerste eigenaar zich geregiistreerd hebben.
  2. Zonder chip geen paspoort. Om een paspoort aan te vragen moet uw hond gechipt zijn met een ISO-microchip.

Hoe krijg je een dierenpaspoort?

NDG-dierenpaspoorten kunnen alleen door dierenartsen besteld worden onder vermelding van het CIBG-nummer. Dierenartsen kunnen de dierenpaspoorten bestellen per 50 stuks voor €200 ex. BTW (21%). Bent u een particulier, neem dan contact op met uw eigen dierenarts.

Wat kost een Europees paspoort voor honden?

Hoe je eraan komt? Het verplichte paspoort kan alleen door een dierenarts worden afgegeven. Fokkers mogen het niet doen, omdat die nog wel eens willen frauderen in hun eigen voordeel. De kosten zijn gelukkig niet hoog: een hondenpaspoort kost 6 euro.

Wie is de eigenaar van een hond?

Wie het dier in bezit heeft, wordt in principe als rechthebbende eigenaar van het dier gezien. Je bent echter niet altijd automatisch tevens eigenaar. Dit is bijvoorbeeld niet het geval indien je te kwader trouw bent en weet dat eigenlijk iemand anders de eigenaar is van het dier.

Wat kost een paspoort?

Reisdocumenten voor Nederlanders wonend in Nederland

Document Aanvrager jonger dan 18 jaar Aanvrager 18 jaar of ouder
Nederlands paspoort € 57,34 € 75,82
Nederlandse identiteitskaart € 36,98 € 68,53

Hoe ziet een Europees paspoort eruit?

Tegenwoordig hebben de paspoorten van de landen van de Europese Unie meestal een bordeauxrode omslag. Alle paspoorten hebben ook een beperkte geldigheid.

Wat is een kattenpaspoort?

In het paspoort van uw kat staan alle behandelingen die uw huisdier heeft gehad. Dit paspoort is er om illegale dierenhandel vanuit het buitenland tegen te gaan en om te voorkomen dat ziektes zich verspreiden.

Hoeveel kost een Europees paspoort?

Hoeveel kost een reispas (internationaal paspoort)? De aanmaak van uw reispas kost u 80.00 euro. Dit kan cash of via bancontact betaald worden.

Wat kost een EU paspoort?

Tarieven reisdocumenten in het buitenland

Type reisdocument
Paspoort voor een volwassene € 144,60
Paspoort voor persoon jonger dan 18 jaar € 126,10
Identiteitskaart voor een volwassene € 143,45
Identiteitskaart voor persoon jonger dan 18 jaar € 110,15