Hoe kan ik mijn laptop beveiligen?

Hoe kan ik mijn laptop beveiligen?

Beveiliging van je computer thuis

  1. Gebruik een firewall.
  2. Houd alle software up-to-date.
  3. Gebruik antivirussoftware en houd deze up-to-date.
  4. Zorg ervoor dat je wachtwoorden goed zijn gekozen en beveiligd.
  5. Open geen verdachte bijlagen en klik niet op ongebruikelijke koppelingen in berichten.
  6. Surf veilig op het web.

Hoe stel ik een wachtwoord in op mijn laptop?

Selecteer Start> Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties . Selecteer onder Wachtwoord de knop Wijzigen en volg de stappen.

Is deze laptop beveiligd?

Is er virusscanner actief? Klik op Start en typ ‘beveiligingscentrum’. Open het Beveiligingscentrum en controleer of er antivirus actief is: Defender, de standaard virusscanner van Windows 10, of een virusscanner van een derde partij. Kijk of de software is bijgewerkt met de nieuwste virusdefinities.

Hoe kan ik zien of mijn computer beveiligd is?

Bij de meeste besturingssystemen van Windows kan je dit zien via Configuratiescherm > Beveiliging > Beveiligingscentrum > De beveiligingsstatus van deze computer controleren. Daar zie je bijvoorbeeld staan dat je Firewall en virusscanner is ingeschakeld.

Hoe beveiligen een wachtwoord?

Een document met een wachtwoord beveiligen 1 Ga naar bestand > informatie > document beveiligen > versleutelen met wachtwoord. 2 Typ een wachtwoord en typ het vervolgens opnieuw om het te bevestigen. 3 Sla het bestand op om ervoor te zorgen dat het wachtwoord van kracht wordt.

Waar kan ik uw wachtwoorden instellen?

Ga naar Start – Configuratiescherm – Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht. Klik op Gebruikersaccount. Hier zijn alle instellingen voor wachtwoorden te vinden, zoals het wijzigen en instellen van een wachtwoord en het aanmaken van accounts voor andere gebruikers.

Hoe in te loggen met een wachtwoord?

Je kan ervoor kiezen om in te loggen met een wachtwoord, pincode. Voor aanraakschermen kan een afbeeldingswachtwoord met gebaren worden ingesteld. Ga naar het blokjesscherm en typ in: wachtwoord. Klik op Instellingen. Klik op Uw wachtwoord wijzigen.

Hoe versleutelen met wachtwoord?

Ga naar bestand > informatie > document beveiligen > versleutelen met wachtwoord. Typ een wachtwoord en typ het vervolgens opnieuw om het te bevestigen. Sla het bestand op om ervoor te zorgen dat het wachtwoord van kracht wordt. Ga naar > document beveiligen.