Hoe kan ik met een psycholoog praten?

Hoe kan ik met een psycholoog praten?

Als jij voelt dat er iets speelt waar je niet uitkomt, raden we je aan om hulp te zoeken. Twijfel is al genoeg om iets met jouw gevoel te doen. Je kunt je vragen of zorgen altijd even aan ons voorleggen door te bellen naar 085 – 4014 720 of ons een berichtje te sturen.

Hoe vind ik een psycholoog die bij mij past?

Bij het kiezen van een geschikte psycholoog is het raadzaam de tijd te nemen en te bekijken wie deze psycholoog is en wat hij of zij precies doet: wat zijn de specialisaties, heeft de psycholoog ervaring met jouw klacht, wat is zijn of haar opleiding, is hij of zij lid van een beroepsvereniging?

Kan een psycholoog echt helpen?

Alle soorten klachten die met je innerlijk te maken hebben, vallen onder de expertise van een psycholoog. Dit hoeven helemaal geen allesoverheersende, ernstige klachten te zijn. Vertrouw op je eigen intuïtie: heb je simpelweg het gevoel ergens zelf niet uit te komen? Dan kan een psycholoog al uitkomst bieden.

Wat kost een bezoek aan een psycholoog?

Wat kost een psycholoog? In 2022 kost een gemiddelde sessie (30 minuten) bij een psycholoog tussen de €100 en €120 euro. In deze prijs zit jouw directe tijd met de psycholoog verwerkt, maar ook de kosten voor het uitwerken van jouw consult of bijvoorbeeld het beoordelen van ingevulde E-health.

Is een psycholoog gratis?

Er geldt geen eigen bijdrage meer voor psychologische hulp. Wel moet je eerst een verwijsbrief van de huisarts hebben om behandeling door een psycholoog vergoed te krijgen. Ook moet je er rekening mee houden dat de kosten voor de behandeling voor psychische problemen verrekend worden met je eigen risico.

Is psycholoog gratis?

Basis en gespecialiseerde GGZ Alle noodzakelijke zorg binnen de basis GGZ en gespecialiseerde GGZ wordt vergoed via de basisverzekering. Hieronder vallen bijvoorbeeld behandelingen bij een psycholoog of GGZ-kliniek. Voor deze zorg betaal je wel je eigen risico.

Wat is het doel van een psycholoog?

Algemeen genomen onderzoeken psychologen het gedrag, de gedachten en de emoties van verschillende doelgroepen. Verder helpen ze anderen hun gedrag te begrijpen en te veranderen. Zij baseren zich hiervoor op wetenschappelijke inzichten en methodes. Bovendien zijn psychologen op uiteenlopende terreinen werkzaam.