Hoe kan ik een huis verhuren?

Hoe kan ik een huis verhuren?

Woning verhuren: wat moet ik regelen?

  1. Stap 1: Bepaal hoe u uw woning wilt verhuren.
  2. Stap 2: Bekijk goed de regels die voor u gelden.
  3. Stap 3: Vraag uw bank om toestemming.
  4. Stap 4: Vraag uw gemeente naar de regels voor verhuur.
  5. Stap 5: Leg afspraken met uw huurder vast.
  6. Stap 6: Controleer uw verzekering.

Wat is Tussenhuur?

Bij zogenoemde ’tussenhuur’ wordt tijdelijk verhuurd omdat de eigenaar of de oorspronkelijke huurder na afloop van het contract de woning zelf weer wil gaan bewonen. Deze vorm van tijdelijke verhuur wordt ook wel aangeduid met ‘diplomatenclausule’.

Wat is huis bewaring?

U gaat bijvoorbeeld een aantal maanden naar het buitenland of u bent tijdelijk niet in staat gebruik te maken van uw eigen woning. In sommige gevallen is het mogelijk dat er iemand anders op uw huis past. Wij noemen dat huisbewaring. U geeft uw woning tijdelijk in bewaring.

Wat is Besluit kleine herstellingen?

In principe komt het kleine onderhoud, vaak aan de binnenkant, voor rekening van de huurder. Het grote onderhoud, vaak aan de buitenkant, is voor rekening van de verhuurder. Deze reparaties zijn vastgelegd in het Besluit kleine herstellingen. Zoals bedoeld in artikel 240 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek.

Kan ik een huis kopen en verhuren?

Sinds de komst in 2016 van de verhuurhypotheek – ook wel vastgoedhypotheek genoemd – is het voor particulieren mogelijk om geld te lenen om een huis te kopen voor verhuur. Deze hypotheekvorm is interessant als u meer rendement uit uw spaargeld wil halen of als u bijvoorbeeld een huis wil kopen voor studerende kinderen.

Hoe verhuur ik mijn koopwoning?

Verhuren via de leegstandwet is alleen mogelijk bij een eigen koopwoning, en toegestaan wanneer jouw woning aantoonbaar te koop staat. In de leegstandwet vervallen een aantal bepalingen uit de standaard huurwet. Een mooi voorbeeld daarvan is dat je je woning minimaal voor 6 maanden moet verhuren .

Wat is een Huurregime?

Een huurregime is de verzameling van wetten, regels en verordeningen die van toepassing zijn op een huurovereenkomst. Het verschil in de verschillende huurregimes komt tot uitdrukking in de lengte van het huurcontract, de wijze van huuropzegging en de mate waarin de huurder beschermd wordt.

Hoe werkt Huisbewaring?

Huisbewaring is een tijdelijk verblijf in een huurwoning door iemand anders dan de huurder. De huurder is afwezig in deze periode. De reden voor afwezigheid is bijvoorbeeld studie of werk, een lange reis of langdurige verpleging. Meestal is er sprake van een duidelijke begin- en einddatum.

Hoe lang mag je proef samenwonen?

De huisbewaring mag bij proefsamenwonen maximaal één jaar duren. Binnen dit jaar bent u vrij om naar uw eigen woning terug te keren. U moet hierover zelf goede afspraken maken met de huisbewaarder. U moet huisbewaring vooraf aanvragen bij de gemeente en de verhuurder.